Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

15451

Uzman
High Sierra kurulumunu yaptım, NVIDIA Web Driver için Terminal'e kodu girdim ve yükledim. OpenCore Configurator ile boot-args'a nvda_drv=1 komutunu girip reset NVRAM yaptım. Buna rağmen çözünürlüğü değiştiremiyorum. Şimdiden teşekkürler. @yusufklncc yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem bilgilerim:
  • i5-4460
  • GTX 1050

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunlardan geri kalamam diyorsan hiç Metal desteğini kaybedip OCLP yapma. High Sierra 2025'e nazaran halen işini görebilir. SMBIOS için geçersiz bir ID kullanman daha iyi olur, Apple hesabı kullanmıyorsan geçerli kullanmaya devam edebilirsin. Yusuf'un da belirttiği gibi güvenlik gibi güncellemelerin hepsini yaptıktan sonra spesifik sürümü teyit edip tekrar yamayı kur. Yamayı kurduktan sonra da belirtilen argümanı config dosyasındaki boot-args bölümüne ekle.
O kartı satın uygun fiyatlı RX 580 gibi veya üstü karta geçin. Yeni OS lar kurulması daha mantıklı. Artık High Sierra kullanılmaz çoğu şey çalışmaz.

Dediğim gibi orijinal (native) bir destek değil bu yüzden zaten Metal çalışmayacaktır dedim. Güvenlik konusunda ise sistemi yamaladığın için güvenlik duvarında sürücü yamalama güvenlik ayarını kapalı tutman gerekiyor aksi halde yama çalışmayacaktır. Ancak bu bir sorun değil şu an onbinlerce insan kullanıyordur OCLP. Daha ziyade Metal olmayınca deneyimin nasıl olacak o önemli. Onun dışında Utku hocama katılıyorum. Eğer yapabilirsen macOS deneyimin daha iyi olacaktır. RX580 ya da belki ikinci elden temiz 6000 serisi bir kart.

Dediğim gibi orijinal (native) bir destek değil bu yüzden zaten Metal çalışmayacaktır dedim. Güvenlik konusunda ise sistemi yamaladığın için güvenlik duvarında sürücü yamalama güvenlik ayarını kapalı tutman gerekiyor aksi halde yama çalışmayacaktır. Ancak bu bir sorun değil şu an onbinlerce insan kullanıyordur OCLP. Daha ziyade Metal olmayınca deneyimin nasıl olacak o önemli. Onun dışında Utku hocama katılıyorum. Eğer yapabilirsen macOS deneyimin daha iyi olacaktır. RX580 ya da belki ikinci elden temiz 6000 serisi bir kart.

Tamamdır hocam yeni bilgisayar aldığım zaman şu anki bilgisayara yoğunlaşacağım teşekkürler. Aklımda Mac mini almak gibi bir soru işareti var ama oyunlardan geri kalamam.

@yusufklncc, hocam bu arada metal nedir?

Son düzenleme:
Oyunlardan geri kalamam diyorsan hiç Metal desteğini kaybedip OCLP yapma. High Sierra 2025'e nazaran halen işini görebilir. SMBIOS için geçersiz bir ID kullanman daha iyi olur, Apple hesabı kullanmıyorsan geçerli kullanmaya devam edebilirsin. Yusuf'un da belirttiği gibi güvenlik gibi güncellemelerin hepsini yaptıktan sonra spesifik sürümü teyit edip tekrar yamayı kur. Yamayı kurduktan sonra da belirtilen argümanı config dosyasındaki boot-args bölümüne ekle.

Çözüm
Oyunlardan geri kalamam diyorsan hiç Metal desteğini kaybedip OCLP yapma. High Sierra 2025'e nazaran halen işini görebilir. SMBIOS için geçersiz bir ID kullanman daha iyi olur, Apple hesabı kullanmıyorsan geçerli kullanmaya devam edebilirsin. Yusuf'un da belirttiği gibi güvenlik gibi güncellemelerin hepsini yaptıktan sonra spesifik sürümü teyit edip tekrar yamayı kur. Yamayı kurduktan sonra da belirtilen argümanı Config dosyasındaki boot-args bölümüne ekle.

Yeni bilgisayar aldığım zaman hobi olarak tekrar kuracağım ama Mac mini olayı aklımı karıştırmıyor da değil.