Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

15451

Uzman
High Sierra kurulumunu yaptım, NVIDIA Web Driver için Terminal'e kodu girdim ve yükledim. OpenCore Configurator ile boot-args'a nvda_drv=1 komutunu girip reset NVRAM yaptım. Buna rağmen çözünürlüğü değiştiremiyorum. Şimdiden teşekkürler. @yusufklncc yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem bilgilerim:
  • i5-4460
  • GTX 1050

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunlardan geri kalamam diyorsan hiç Metal desteğini kaybedip OCLP yapma. High Sierra 2025'e nazaran halen işini görebilir. SMBIOS için geçersiz bir ID kullanman daha iyi olur, Apple hesabı kullanmıyorsan geçerli kullanmaya devam edebilirsin. Yusuf'un da belirttiği gibi güvenlik gibi güncellemelerin hepsini yaptıktan sonra spesifik sürümü teyit edip tekrar yamayı kur. Yamayı kurduktan sonra da belirtilen argümanı config dosyasındaki boot-args bölümüne ekle.
Grafik kartın tanındı ve hızlandırma çalışıyor ama çözünürlüğü değişemiyor musun?

Tam olarak bilmiyorum ama NVIDIA driver yüklenmişti hocam. Ekran karti 8 MB olarak gözüküyordu.

Hocam bir de seri numarasi gerçek bir iMac cihazina aitti bu sorun teşkil eder mi? Bir de Hackintosh kullanmak yasal olarak bir sorun çıkarır mı?

Eğer öyleyse yama çalışmamıştır. Web Driver kurmadan önce High Sierra tüm güncellemeleri yüklediğinden emin ol. Sistem 17G14042 versiyonunda olmalı. Ardından Web Driver kur ve boot argümanına şunu gir: nvda_drv_vrl=1

Hocam bir de seri numarasi gerçek bir iMac cihazina aitti bu sorun teşkil eder mi? Bir de Hackintosh kullanmak yasal olarak bir sorun çıkarır mı?
Teşkil etmez ancak önerilen ait olmayan bir seri numarası ailesi kullanmak. Yasal değil ancak kişisel kullanımda bugüne kadar bir sorun çıkarmadı ve Apple bunu dert etmiyor gibi gözüküyor. Daha ziyade insanlara macOS'i tattırıp daha sonradan kendi ailesine çekme konusunda baya başarılı gibi hatta. Tabi ticari anlamda yasal sorun çıkaracaktır. Ancak Hackintosh hazır sistem satanı bile gördü bu gözler...

Güncellemeleri nereden yapacağım hocam?
App Store üzerinden yapabilirsin. Güncellemeler kısmında gözükecektir.

Teşkil etmez ancak önerilen ait olmayan bir seri numarası ailesi kullanmak. Yasal değil ancak kişisel kullanımda bugüne kadar bir sorun çıkarmadı ve Apple bunu dert etmiyor gibi gözüküyor. Daha ziyade insanlara MacOS'i tattırıp daha sonradan kendi ailesine çekme konusunda bayağı başarılı gibi hatta. Tabii ticari anlamda yasal sorun çıkaracaktır. Ancak Hackintosh hazır sistem satanı bile gördü bu gözler...

App Store üzerinden yapabilirsin. Güncellemeler kısmında gözükecektir.

Peki hocam sistem özelliklerim i5 4460 ve GTX 1050 2 GB daha üst bir sürüm kurabilir miyim? OCLP ile ekran kartı tanıtılıyor diye duymuştum.

SMBIOS'du sanırım rastgele fakeid veriyor. Oradan Serial'i garantisi devam eden ID'ler var. Onları kullanabilirsin. Ekran kartını RX 580 veya üzeri AMD yapabilirsen üst sürüm kurabilirsin.