Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Dün almış olduğum SSD kutusunu inceledim kendi çapımda. Sizinle onu paylaşacağım. Olabildiğince hafif bir inceleme olacak. Sık sık SSD kutusu önerileri görüyorum, almayı düşünler için faydalı olabileceğini düşündüğüm için yapmak istedim. Şeffaf ve objektif bir inceleme olacak. Ben bu ürünü elimde fazla olan SSD modelim için aldım. İkinci el satmak istemiyorum şahsen böyle şeyleri.

:mercek:TASARIM​

Açık konuşmak gerekirse benim hoşuma gitti. Alüminyum hissiyatı güzeldi. Çakmaklardan biraz daha büyük boyutu var. Özellikle X şeklinde aydınlatma hoşuma gitti. O ışık aynı zamanda çalıştığını belirten bir ışık. Uyku moduna girince cihaz, o ışık sönmektedir. Tekrar uykudan uyanınca, yanmaya başlayacaktır. Sönünce ışık panik yapmayın. Hoş bir detay bence.

Ekran görüntüsü 2025-10-23 130000.webp

:pusula:KUTU İÇERİĞİ​

Resimde bana ulaşan cihazın resmidir. Açık konuşmak gerekirse, oda hoşuma gitti. Pek eleştirilecek bir şey bulamadım. İçerisinden 2 adet kablo çıkmakta. 1 adet kalın termal pad çıktı. 1 tane de minik tornavida. 1 tane de SSD tutturmak için plastik vida tarzında aparat. Ve kablolar ciddi manada kalınlar, şaşırttı beni kutu içeriğinde. Ve doğal olarak kitapçık çıktı minik bir. Haribo hediyesi geldi birde. Bu resim bana aittir.

20251022_115041.webp

:kalem:İÇERİSİNDE KULLANDIĞIM SSD MODELİ​

İçerisinde linkte olan model SSD kullandım. Crucial markası genel olarak beğendiğim bir marka. Hız konusunda, başka marka SSD modelleri nasıl olur bilmiyorum. Tamamen bende olan cihaza göre yaptım bir çok şeyi. 1 TB kullanıyorum.

135758-1_large.webp

:kaybolankonuşmabalonu:HIZ TESTLERİ​

Ben Anakartım üzerinde bulunan Type C üzerinden bir takım testler yaptım. Anladığım kadarıyla USB3.2 destekliyor bende o kısım. Daha bilgili arkadaşlar deneyimler tabi, ben bilmiyorum o kadar net. Anakartım üzerinden kullandığım çıkışı işaretledim. Aynı zamanda resimlerini ekledim.

Ekran görüntüsü 2025-10-23 124458.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-23 125535.webp

:termometre:SICAKLIKLAR​

Açık konuşmak gerekirse resimde olduğu gibi boşta 28 derece gibi. Testlerde 34 dereceye kadar çıktı. Elimle dokunduğumda ılık bir hissiyat ile karşılaştım. Öyle elimi yakacak bir sıcaklık göremedim. Bana sıcaklık konusunda iyi gibi geldi. Tabi benden daha deneyimli dostlar daha net söyleyecektir konu altında. Bu bende olan SSD modeli ile alakalı olabilir. Farklı bir SSD modelinde daha sıcak veya soğuk çalışabilir. Alüminyum yapı ve termal pad iyi iş çıkarıyor gibi gözüktü şimdilik.

Ekran görüntüsü 2025-10-22 225954.webp

Ekran görüntüsü 2025-10-23 124228.webp

:kayanyıldız: RESMİ SİTESİ​

Buradan diğer detaylarına ulaşabilirsiniz. Baya bir detay var. Ama maksimum kaç TB destekliyor, ben onu göremedim bu arada. Satıcı ile iletişime geçilebilir diye düşünüyorum.

Ekran görüntüsü 2025-10-23 125939.webp

:kırmızıbalon:SATICI​

Dürüst olmak gerekirse, çok hızlı kargo yapıyorlar. Paketleme de iyiydi, patlayan naylona sarılmıştı. Ama minik bir koli içerisinde olsa, daha iyi olurdu. Onu yorum kısmında eleştireceğim. Fatura da kesilmişti hızlı şekilde. Ürünün arka kısmını kontrol ettiğimde, garanti firması da bu şekilde gözüküyor. Kutu tasarımını beğendim ama. Genel olarak satıcıdan memnun kaldım. Puanı sanırım 9,9 kendilerinin.

20251022_115404.webp

:bomba:ARTILAR VE EKSİLER​

Burada da şeffaf olmaya çalışacağım. Sırf kendi ürünüm diye, övme taraftarı bir insan değilim.

Artılar;

👉 Alüminyum Kasa
👉 Kutu içeriği
👉 Anladığım kadarıyla hızları gayet iyi
👉 Serin çalışıyor
👉 Kalın ve kaliteli kablolar
👉 X şeklinde minik ışıklandırma
👉 Tasarım
👉 Uyku modu
👉 Kolay montaj

Eksiler;

🤜 Ufak bir anahtarlık tarzı takılabilecek yeri olsa, daha güzel olurdu.
🤜 SSD oturttuğunuz plastik vida türevi malzeme, daha kaliteli olabilirdi. O en hoşuma gitmeyen yeri oldu. Tabi pratik.
🤜 Kargolama daha iyi yapılabilirdi.
🤜 Mesela bu ürünlere, kılıfta yapılabilir. Hem çizilmesini önler, hem de güzel olur.
🤜 Despec Bilgisayar Garanti firması nasıl, hiç bilgim yok.
🤜 Ne kadar kapasite kullanabiliyoruz, bununla ilgili bir bilgi bulamadım. 1 TB sorunsuz, ama üstünde bir boyut nasıl olur bilmiyorum.

format_webp (1).webp

:teleskop:SON DÜŞÜNCELERİM​

Dürüst olmak gerekirse, bence alınır. Yani fiyat olarak mana makul geldi. Tabi illa ki daha ucuzları vardır. Ama ben bu modeli beğendim. Gidip Asus markasının da alabilirdim. Ama gerek duymadım. Gereksiz masraf. Aşırı para harcamak, mantıklı gelmiyor bu konuda. Sağlıcakla kalın, iyi sosyaller dilerim.​

Klasik RTL9210B kontrolcü var mış içerisinde. Çin'deki ucuz kutuların çoğunda da bundan var. Bana bir tanesi bozuk gelmişti hatta. Şu an bendeki Patriot TXD'de de aynı kontrolcü var ve 7-24 yükte kendisi, daha bir sorun çıkarmadı.

Klasik RTL9210b kontrolcü var mış içerisinde. Çin'deki ucuz kutuların çoğunda da bundan var. Bana bir tanesi bozuk gelmişti hatta. Şu an bendeki Patriot Txd'de de aynı kontrolcü var ve 7-24 yükte kendisi, daha bir sorun çıkarmadı.

Ben sadece yedekleme için aldım hocam. Yük çok binmeyecek bende olan cihaza sizin kadar. Kontrolcüsü konusunda, bilgim yok melesef. Ne dersem yalan olur. O yüzden o konuya hiç girmedim. Bakalım, ne kadar gidecek bana da. SSD boş durmasın maksat.

Benim elimde hiç SSD olmasa, bende öyle yapabilirdim aslında. Kioxia markasının kibar bir modeli var öyle. Dedim kerata boş durmasın çalışsın. :sneaky:

Bahsettiğim SSD, PNY markasının Elite serisi SSD. Gerçekten ama gerçekten kullanışlı. Yani ortalama bir hızı var 500 civarında galiba hem okuma hem de yazma. Oyun vs. için ideal gibi yani.

Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Şahsen benim bu kategoride işim düşerse alacağım ürün TUF A2'dir. İncelemelerden birisinde görmüştüm. 4. veya 5. kattan SSD içindeyken bu kutuyu atıyorlardı. Sonrasında o içteki kutunun kendi soketi darbe etkisiyle kırılıyordu ama SSD sapasağlam kalıyordu. Ben onu gördükten sonra mimledim ürünü "işim düşerse kesin bunu alacağım" şeklinde.

Güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. Şahsen benim bu kategoride işim düşerse alacağım ürün TUF A2'dir. İncelemelerden birisinde görmüştüm. 4. veya 5. kattan SSD içindeyken bu kutuyu atıyorlardı. Sonrasında o içteki kutunun kendi soketi darbe etkisiyle kırılıyordu ama SSD sapasağlam kalıyordu. Ben onu gördükten sonra mimledim ürünü "işim düşerse kesin bunu alacağım" şeklinde.

Teşekkür ederim hocam, beğenmenize sevindim. Ben bir ara ona da baktım ama fiyatı çok pahalı geldi. TUF serisi ciddi anlamda çok dayanıklı. Onu alsan ortalama 3 bin TL. Daha sonra 4 bin TL civarında bir SSD alsan, etti sana 7 bin TL. Sıfırdan almak set şeklinde pahalı oluyor biraz. Tabii kaliteli SSD alsan 8-9 bin TL gözden çıkarmak lazım.

TUF parasına, bundan 3 tane alabiliyorsun neredeyse. Fiyat performans dışında, TUF serisi iyidir bence.