İlk defa duydum. Nereden sağlam olduğunu anladınız ki? SATA olanın özelliklerini araştırdım ama pek bir şey bulamadım. DRAM veya HMB var mı? Kontrolcü SMI yazmışlar ama hangisi?
Bilgisayar teknik servisiyim.

Dükkan aynı zamanda teknomarket. Bütün müşterilere özellikle bu markayı öneriyoruz. Hem fiyatı diğerlerine nazaran daha uygun, hem de kronik sorunlu SSD'lere bin basıyor.

Kendi kullandığım M2'nin datasheeti. Burada yazmadığına göre DRAM yok. Zaten M2 SATA SSD en uygun bunu bulabilmiştim, biraz da mecburiyetten aldım. Garantisi olduğu için etiketini söküp bakamıyorum maalesef. SMI2259XT var mış bunda.

DRAM olsa daha güzel olur evet ama, kronik SSD'leri göz önünde bulunduracak olursak, Samsung hariç, bence bütün markaları tek geçer. Hız düşme sorunu yok, ısınma sorunu yok. Sağlık sorunu yok. Dayanıklı bir ürün. Bugüne kadar hiç arızalandı diye geri dönen olmadı. 580/550 verebiliyor çok rahat bir şekilde.

Sponsor falan değilim bu arada biraz fazla övdüm gerçi ama... :)

Merhaba arkadaşlar, SSD'ler hakkında konular hazırlamaya devam ediyorum. Bu sefer çok daha detaylı bir konu hazırlamaya karar verdim. Bu konuda SATA SSD'ler için hazırladığım Tierlist'i göreceksiniz. A-B-C-D olarak sınıflandıracağım.

Modeller hakkında detaylı bilgi veremeyeceğim maalesef, çok uzun olacak yoksa. Konu altında sorularınızı sorabilirsiniz.
Aynı grup içerisindeki modellerde herhangi bir sıralama yok bu arada. Alfabetik olarak sıraladım.

- Tier A (En kaliteli, taş gibi modeller.)
• Samsung 860 PRO (Samsung MJX)
• Seagate Ironwolf, Firecuda 120 (Seagate Architecture, Phison S12)
• WD Red (Marvell 88SS1074)

- Tier B (Kaliteli, sorun çıkarma ihtimali düşük modeller.)
• Crucial MX500 (SMI SM2258)
• Kingston KC600 (SMI SM2259)
• Micron 1100-1300 (Marvell 88SS1074)
• Samsung 860 EVO, QVO, 870 QVO (Samsung MJX, Samsung MKX)
• SanDisk Ultra 3D (Marvell 88SS1074)
• Seagate Barracuda 120 (Phison E12)
• WD Blue 3D (Marvell 88SS1074)
• Adata SU800 (SMI SM2258)

- Tier C (Ortalama, pek sorun çıkarmaz. İşletim sistemi kurulmaması daha sağlıklı.)
• Apacer AS340/350 (Phison S11)*
• Gigabyte (Phison S11)
• HP S600/700 (Marvell 88NV1120, SMI SM2258XT)*
• Intenso High Performance (?)*
• Kingston UV500 (Marvell 88SS1074)*
• Kingston A400 (Phison S11)
• Kingston HyperX Fury, Fury RGB (SandForce SF-2181Marvell 88SS1074)*
• Patriot Burst (Phison S11)*
• Patriot P210 (SMI SM2259XT)
• Pioneer APS-SL3 (Phison S11)*
• PNY CS900 (Phison S11)*
• Adata SU750 (Realtek RTS5733DMQ)

Burada biraz fazla seçenek var, alınabileceğini düşündüğüm modelleri "*" işaretiyle belirttim.

- Tier D (Çok sorun çıkartan veya kalitesiz modeller, almayın mümkünse.)
• Adata SU630/SU650 (Maxio MAS0902A, SMI SM2258XT)
• Codegen CDG (?)
• Ezcool S200/400 (SMI SM2258)
• Hikvision C100 (Maxio MAS0901)
• Hi-Level Ultra, Elite (?)
• James Donkey JD (SM2258XT)
• Kioxia Exceria, Toshiba TR200 (Phison S11)
• SanDisk SSD Plus (SM2246XT)
• Seagate Barracuda Q1 (SM2258XT)
• Team GX1 (Phison S11)
• Turbox KTA320 (?)
• WD Green (SMI SM2258XT)
• GeIL Zenith R3 (SMI SM2258XT)
• Netac N535S (SMI SM2258XT) (?)

• Crucial BX500, fazla ısınmaya bağlı olarak hızlı performans ve sağlık düşüşüne sebep olabiliyor. Nereye koyacağımı bilemedim doğrusu.

Unuttuğum modeller olabilir, burada sizin yardımınıza ihtiyacım olacak. Eklememi istediğiniz modelleri veya bunu buraya neden koydun dediğiniz modelleri belirtirseniz sevinirim. Umarım faydalı bir konu olmuştur.

Yan siteden alıntıladım. @Hakan yeager isimli kullanıcı yazmış.

Son düzenleme:
DRAM olsa daha güzel olur evet ama, kronik SSD'leri göz önünde bulunduracak olursak, Samsung hariç, bence bütün markaları tek geçer. Hız düşme sorunu yok, ısınma sorunu yok. Sağlık sorunu yok. Dayanıklı bir ürün. Bugüne kadar hiç arızalandı diye geri dönen olmadı. 580/550 verebiliyor çok rahat bir şekilde.
Özelliklerine bakınca düz giriş seviye bir modelden farkı yok ama kronik bir sorunu yoksa dediğiniz gibi, alınır.

Özelliklerine bakınca düz giriş seviye bir modelden farkı yok ama kronik bir sorunu yoksa dediğiniz gibi, alınır.
F/P diyebilirim.
Hi-Level gibi, TurboX gibi İzoly gibi, Codegen gibi zarttiri zort zort markalardan çok daha iyi zaten.

Kronik sorunlu A400, SSD PLUS, OCZ 200, SU630-650 gibi SSD'leri alıp kronik sorunlarıyla uğraşmak yerine bu disk tercih edilebilir. Bütçe varsa zaten SAMSUNG EVO'dan başka almamak lazım. :)

Dediğin gibi kaliteli ürünler değiller maalesef, okuma-yazma hızları aşırı düşüyor, sağlığı da aşırı düşüyor. SSD evet ama öyle droplar yiyor ki. İşletim sistemi kursan bariz hissedersin SSD'nin sorununu. Bendekiler 240 GB versiyonlar.

Bozulmadı.

SSD dediğin SAMSUNG EVO'dur yani. Net.

Bilgisayar teknik servisiyim.

Dükkan aynı zamanda teknomarket. Bütün müşterilere özellikle bu markayı öneriyoruz. Hem fiyatı diğerlerine nazaran daha uygun, hem de kronik sorunlu SSD'lere bin basıyor.

Kendi kullandığım M2'nin datasheeti. Burada yazmadığına göre DRAM yok. Zaten M2 SATA SSD en uygun bunu bulabilmiştim, biraz da mecburiyetten aldım. Garantisi olduğu için etiketini söküp bakamıyorum maalesef. SMI2259XT var mış bunda.

Sponsor falan değilim bu arada biraz fazla övdüm gerçi ama... :)

Merhaba arkadaşlar, SSD'ler hakkında konular hazırlamaya devam ediyorum. Bu sefer çok daha detaylı bir konu hazırlamaya karar verdim. Bu konuda SATA SSD'ler için hazırladığım Tierlist'i göreceksiniz. A-B-C-D olarak sınıflandıracağım.

Modeller hakkında detaylı bilgi veremeyeceğim maalesef, çok uzun olacak yoksa. Konu altında sorularınızı sorabilirsiniz.
Aynı grup içerisindeki modellerde herhangi bir sıralama yok bu arada. Alfabetik olarak sıraladım.

- Tier A (En kaliteli, taş gibi modeller.)
• Samsung 860 PRO (Samsung MJX)
• Seagate Ironwolf, Firecuda 120 (Seagate Architecture, Phison S12)
• WD Red (Marvell 88SS1074)

- Tier B (Kaliteli, sorun çıkarma ihtimali düşük modeller.)
• Crucial MX500 (SMI SM2258)
• Kingston KC600 (SMI SM2259)
• Micron 1100-1300 (Marvell 88SS1074)
• Samsung 860 EVO, QVO, 870 QVO (Samsung MJX, Samsung MKX)
• SanDisk Ultra 3D (Marvell 88SS1074)
• Seagate Barracuda 120 (Phison E12)
• WD Blue 3D (Marvell 88SS1074)
• Adata SU800 (SMI SM2258)

- Tier C (Ortalama, pek sorun çıkarmaz. İşletim sistemi kurulmaması daha sağlıklı.)
• Apacer AS340/350 (Phison S11)*
• Gigabyte (Phison S11)
• HP S600/700 (Marvell 88NV1120, SMI SM2258XT)*
• Intenso High Performance (?)*
• Kingston UV500 (Marvell 88SS1074)*
• Kingston A400 (Phison S11)
• Kingston HyperX Fury, Fury RGB (SandForce SF-2181Marvell 88SS1074)*
• Patriot Burst (Phison S11)*
• Patriot P210 (SMI SM2259XT)
• Pioneer APS-SL3 (Phison S11)*
• PNY CS900 (Phison S11)*
• Adata SU750 (Realtek RTS5733DMQ)

Burada biraz fazla seçenek var, alınabileceğini düşündüğüm modelleri "*" işaretiyle belirttim.

- Tier D (Çok sorun çıkartan veya kalitesiz modeller, almayın mümkünse.)
• Adata SU630/SU650 (Maxio MAS0902A, SMI SM2258XT)
• Codegen CDG (?)
• Ezcool S200/400 (SMI SM2258)
• Hikvision C100 (Maxio MAS0901)
• Hi-Level Ultra, Elite (?)
• James Donkey JD (SM2258XT)
• Kioxia Exceria, Toshiba TR200 (Phison S11)
• SanDisk SSD Plus (SM2246XT)
• Seagate Barracuda Q1 (SM2258XT)
• Team GX1 (Phison S11)
• Turbox KTA320 (?)
• WD Green (SMI SM2258XT)
• GeIL Zenith R3 (SMI SM2258XT)
• Netac N535S (SMI SM2258XT) (?)

• Crucial BX500, fazla ısınmaya bağlı olarak hızlı performans ve sağlık düşüşüne sebep olabiliyor. Nereye koyacağımı bilemedim doğrusu.

Unuttuğum modeller olabilir, burada sizin yardımınıza ihtiyacım olacak. Eklememi istediğiniz modelleri veya bunu buraya neden koydun dediğiniz modelleri belirtirseniz sevinirim. Umarım faydalı bir konu olmuştur.

Yan siteden alıntıladım. @Hakan yeager isimli kullanıcı yazmış.
Bu ssd'ye sahip olma hikayem de komik. Ablam yavaş bir netbook verdi bana, bir gün bu netbooku kullanırken dondu, ben de sinirlenip yere çarptıp. İçindeki harddiski bozulmuş, tamirci harrdiski alıp bu hikvisionu takmış. Sonra ablama netbook lazım oldu geri istedi ama gene yavaş olduğu için kullanmadı, ben de içindeki ssdyi çıkarıp netbooku çöpe attım 😁

Bu ssd'ye sahip olma hikayem de komik. Ablam yavaş bir netbook verdi bana, bir gün bu netbooku kullanırken dondu, ben de sinirlenip yere çarptıp. İçindeki harddiski bozulmuş, tamirci harrdiski alıp bu hikvisionu takmış. Sonra ablama netbook lazım oldu geri istedi ama gene yavaş olduğu için kullanmadı, ben de içindeki ssdyi çıkarıp netbooku çöpe attım 😁
Adı üstünde netbook zaten. Atom işlemci vardır muhtemelen.

Hikvision'un C, E, Desire, Minder, Hiksemi markalarını test etme şansım oldu. Uzun süreli kullanmasam da az buçuk fikir sahibiyim. C serisi cidden çok kötü. Eski C serisi ama, yeşil etiketli olan. Yenisinin etiketi siyah-sarı renkli bir şey. Diğerleri de normal yani öyle üst düzey olmasa da.