Format kesinlikle işe yarar çünkü format dediğimiz işlem, bir yazılımın ya da virüsün kaçabileceği tüm mantıksal zeminleri ortadan kaldıran fiziksel bir temizlik sürecidir. Senin şu an yaşadığın kilitlenme durumu, işletim sisteminin yazılımsal katmanında gerçekleşen bir olau. Bilgisayarın donanımı, yani işlemcin, ekran kartın ve RAM birimlerin fiziksel olarak zarar görmediği sürece, diskteki veriyi tamamen sıfırlamak her zaman kesin çözümdür. O virüs ne kadar gelişmiş olursa olsun, diskteki sektörler yeniden
yapılandırıldığında ve dosya sistemi tablosu baştan aşağı değiştirildiğinde saklanabileceği bir alan kalmaz.

Eğer format işe yaramazsa, bunun tek bir sebebi olabilir Virüsün BIOS veya UEFI adı verilen, işletim sisteminden bile önce yüklenen anakart yazılımına sızmış olması. Ama bu ihtimal, GTA Online hileleri gibi genel kullanıcı kitlesini hedef alan sıradan trojanlar için çok düşük bir ihtimaldir ve çok üst düzey, özel olarak geliştirilmiş devlet destekli siber saldırılarda olur. Senin durumunda yaşadığın şey tamamen Windows dosya bütünlüğünün bozulmasıdır.
Çok teşekkürler hocam sabah ilk iş format atmak.

Yardımcı olan herkese teşekkürler, format attım ve Windows 11'e geçtim. Şu an tarama vb şeyleri de yaptım sıkıntı yok.

Son düzenleme: