Çok basit, zeki değildi. Özellikle savaş konusunda hırsına ve kibrine de yenik düştü.

Zeki olmak sadece strateji veya plan yapmak değildir, çevrene dikkat etmek, olasılıkları hesaplamak, sonuçları düşünebilmek ve buna göre hareket etme becerisi de gerektirir. Kendisinin zeki değil, fakat müthiş bir politikacı, iyi bir konuşmacı olduğu bilinir.

O manyak herifte hiçbiri yoktu, komutanlarını da dinlemedi, sonunda geberip gitti.
Zeki olmayan haliyle de olsa bütün dünyayı etkilemeyi başardı. Kitleleri de peşinden sürükledi. Ve sokakta yaşayan bir insan olarak 0 iken yükselip başardı.

Zeki olmayan birisinin insanları manipule ederek çok kısa sürede geniş kitleler kazanması ve Almanya'yı çukurdan zirveye taşıması tesadüf yani, anlıyorum.
Almanya halkının buhran durumundan faydalanmak, Alman halkının içinde yatan milliyetçilik duygusunun kullanılması ve diğer sayabileceğim bir çok etmen Hitler'ın önüne altın tepside zaten imkan olarak sunuldu. Bu da iyi bir politikacı, konuşmacı ve milliyetçi olarak onun işine geldi.

Yorum yapmadan önce "anlıyorum" falan demeden önce düşünün. Adamın zekası savaş ve strateji konusunda kötüydü, konumuzda zaten bu. Bir insanın o dönemde Rusya'ya saldırmayı düşünmesi bile zeka pırıltısı isteyen saçma bir hareket.

Gözünüzde büyütmeyin şu adamı.

Zeki olmayan haliyle de olsa bütün dünyayı etkilemeyi başardı. Kitleleri de peşinden sürükledi. Ve sokakta yaşayan bir insan olarak 0 iken yükselip başardı.
Evet, buna da iyi bir politikacı olması sebep oldu. Bu konularda kafası gayet iyi çalışıyordu.

Gelip tamamen adama her konuda zeki değil demedim ki?

Ne alaka almanların petrole
İhtiyacı vardı. Acil yakıt için girmek zorunda kaldı. Alırdı da leningrad da Ruslar cepeden kaçanları silahla vurdu. 2 seçenek bıraktı ya öleceksin ya da öleceksin. Ruslardan başka bir millet olsa o savaşı kaybederdi.