Merhaba. Türk Telekom 17Mbps'lik paketimi 35Mbps'ye yükselttim. Yükselttikten 1 hafta sonra akşam download değerlerim 2 Mbps, 5Mbps civarında geziyor. Anlık olarak oluyor bu sorun, müşteri hizmetleriyle 3 kere görüşmemden sonra arıza talebi açıldı. Altyapımdan kaynaklı bir şey olmadığını söylediler. Eve teknik ekip geldi ve cihazdan ölçüm yaptı. Kabloya gelen hızın 62 Mbps olduğunu söyledi. Türk Telekom'un verdiğinin 35Mbps olduğunu ama modemimin bundan daha düşük aldığını söyledi. Sorunun modem kaynaklı olduğunu söyledi. Modem olarak Tenda V12 iyi midir sizce?
Detaylar
Kim cevapladı?xDSL bilgilerinizi atar mısınız? Varsa farklı bir modem ile deneyin.
============================================================================
VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 17a
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 1 hour: 9 minutes
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 12.319 Mbps 35.900 Mbps
Actual Net Data Rate: 12.285 Mbps 35.839 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 13.1 dB 20.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 9.3 dBm 14.5 dBm
Receive Power: 5.9 dBm 5.2 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 3.4 dB 9.2 dB
Attainable Net Data Rate: 19.941 Mbps 62.034 Mbps
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 3.4 13.7 22.2 N/A 7.6 15.9 23.6
Signal Attenuation(dB): N/A 13.3 24.2 N/A 7.4 15.8 23.6
SNR Margin(dB): N/A 13.0 0.0 N/A 20.8 20.9 20.8
Transmit Power(dBm): N/A 6.7 5.9 N/A 12.4 8.1 6.3
xDSL bilgilerinizi atar mısınız? Varsa farklı bir modem ile deneyin.
Maalesef deneyebileceğim modem yok.
- Makaleler
- 8
Bana da cihaz sıkıntı olabilir gibi geldi. Değerlerde kesinti olmasını gerektirecek bir düşüklük yok. Komşudan, arkadaştan vs. alabilirseniz satın almadan önce denemenizi öneririm. Zaten 5 dakikalık iş kullanıcı adı şifre değiştireceksiniz sadece. Boşu boşuna masrafa girmemiş olursunuz.
Bana da cihaz sıkıntı olabilir gibi geldi. Değerlerde kesinti olmasını gerektirecek bir düşüklük yok. Komşudan, arkadaştan vs. alabilirseniz satın almadan önce denemenizi öneririm. Zaten 5 dakikalık iş kullanıcı adı şifre değiştireceksiniz sadece. Boşu boşuna masrafa girmemiş olursunuz.
Maalesef. Deneyebileceğim kimse yok.
Tenda V12 önerir misin?
Son düzenleme:
İtachi Uchiha
Yetkin
Hat değerleriniz çok iyi. Sorun gözükmüyor. Dediğiniz gibi modem arızalı olabilir. @sirius hocamın dediği gibi kontrol etmekte fayda var.
Tamamdır. Tenda V12 iyi midir akşam kuzenin modemi alacağım bozuksa Tenda'ya yöneleceğim.
murim
Uzman
Tamamdır. Tenda V12 iyi midir akşam kuzenin modemi alacağım bozuksa Tenda'ya yöneleceğim.
Bütcenizi belirtirseniz modem ile PC arasnda mesafe kablolumu bağlayacaksanız kablosuz mu filan. Belirli markaların tutulmuş kaliteli modellerini önerirler. Benim kullandığım modem TP-Link VX231 Wi-Fi 6 AX1800 premium VDSL modem yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum kablo yok sadece Wi-Fi online oyun dahil sıkıntı çekmedim.
Bütcenizi belirtirseniz modem ile PC arasnda mesafe kablolumu bağlayacaksanız kablosuz mu filan. Belirli markaların tutulmuş kaliteli modellerini önerirler. Benim kullandığım modem TP-Link VX231 Wi-Fi 6 AX1800 premium VDSL modem yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum kablo yok sadece Wi-Fi online oyun dahil sıkıntı çekmedim.
Kablolu kullanacağım ama geçici olarak kablosuzdayım.
Bütçe 1500.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Ev ve Yaşam Sofra ve mutfak ürünlerinde 1.500 TL'ye 500 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-