:sleep:

Savaş ile kafanızdaki senaryo hiç doğru değil. Her şeyiyle dışa bağlı bir devletin batıya karşı koyması mümkün değil. Rusya demişsin de Ruslar da verdikleri yardımı hatırımız için vermeyecek sonuçta. :)

Kısaca batıdan kurtulsak doğuya bağlı olacağız. O yüzden de bizim için savaş kıyamet olur. Adamakıllı bir dış politikamız olsa hiçbir zaman savaşa girmeyecek bir devletiz. Ama devlet büyüklerimiz daha iyi bilir.
Belirli noktalarda aynı fikirdeyiz. Ben de savaşa girmemenin daha iyi olduğunu ve bu coğrafyada dışa bağımlılığın kötü bir durum olduğunu düşünüyorum. Bu açığı kapatabilirsek, Ortadoğu'nun Rusya'sı olmasak bile ona benzer bir güç haline gelebiliriz.

Evet o yüzden eskiliğe vurgu yaptım. Envanterdeki ekipmanlardan başka ne etki eder savaşa mesela?

Adamların elindeki hava ve deniz kuvvetlerini bir bilsen...
Beni Amerika hayranlığı ile suçlacaksınız ama hayır değilim sadece olaylara realistik olarak bakıyorum.
Rusya boşuna durmuyor ya.

Neden yardım etsin Rusya? Zaten NATO'yu karşısına almışken direkt Amerika ile neden zıtlaşsın? Rusya'nın tek yapıcağı şey silah ve ham madde satmak olacak.
Tamam, bize de bunlar lazım zaten. Rusya'nın zaten saldırı hamlesine geçmesi stratejik bir hata olur. Rusya'nın yapacağı şey bize arkadan yardım sağlamak. Ama gene diyorum en iyisi savaşa hiç girmemek.

Ayrıca Yunanistan sınır kapısını aç, Avrupa zaten otomatik bizim safımızda olur.

Belirli noktalarda aynı fikirdeyiz. Ben de savaşa girmemenin daha iyi olduğunu ve bu coğrafyada dışa bağımlılığın kötü bir durum olduğunu düşünüyorum. Bu açığı kapatabilirsek, Orta Doğu'nun Rusya'sı olmasak bile ona benzer bir güç haline gelebiliriz.

Rusya boşuna durmuyor ya.

Rusya babanın oğlu zaten. Kafadan savaşa sokmuşsun. Ölen kişiler insan değil piyon gibi konuşuyorsun. Dostum kendine gel sen Bismarck değilsin.

İsrail kazanınca kucaklıyacak zaten seni :).
Tamam, çözüm yöntemi ne? Söyle, bilelim. Ben her şeyi yazdım. Savaşa sen de karşısın, ben de karşıyım. Burada tam olarak ne demek istiyorsun o zaman? Bunu anlat lütfen.

@Theafricanus
Belki Celâl Şengör'ü sevmiyorsunuz, bilmiyorum, ama burada anlattığı şey doğru. Ordu kaydırmak, saldıran taraf için kötü bir şey.

Son düzenleme:
Yunanistan İzmiri işgal etse, Rumlar da seve seve İzmire gelerek sizi oturduğunuz evlerden çıkartsa. Tepkiniz ne olurdu acaba, merak ediyorum

Son düzenleme:
Screenshot_4-6-2024_22481_www.sozcu.com.tr.webp

Tamam, bize de bunlar lazım zaten. Rusya'nın zaten saldırı hamlesine geçmesi stratejik bir hata olur. Rusya'nın yapacağı şey bize arkadan yardım sağlamak. Ama gene diyorum en iyisi savaşa hiç girmemek.

Ayrıca Yunanistan sınır kapısını aç, Avrupa zaten otomatik bizim safımızda olur.
Kardeş sen gerçek hayatı oynadığın oyunlar gibi sanıyorsun herhalde