Yazın ailecek menemen kavanozları yapıyoruz, kışın acıkınca kavanozu tavaya patlatıp yumurta kırıyoruz. Mis gibi iş. Şimdi yapamazsın da tavsiye ederim. Hem sağlıklı hem pratik. Kavanoza koyarken de annelerin klasik vakum taktiğiyle koyunca bozulmuyor.

En pratik karın doyurma yöntemi de zeytin, peynir ve yumurtadır. tavaya kır yumurtanı, çıkar zeytinini peynirini.

Normal makarnayı suda haşla, salça, yağ, tuz, karıştır, birazda kekik bu kadar. Yoğurtlu istiyorsan salça yerine yoğurt koy. Hazır makarnalardan da sürekli olarak yersen fazlasıyla zararlılar yani uzak dur.

Tadını her ne kadar sevmesem de Noodle olabilir. Yapımı oldukça basit. Paketin arkasında nasıl yapılacağı yazıyor. Onu okuyup yapıyorsun ve 10 dakika içerisinde hazır olmuş oluyor. Ne kadar doyurucu olacağı da tartışmaya açık.

Aklıma tost dışı bir şey gelmedi, buraya sorayım dedim. Sizin hızlıca yaptığınız yemekler neler ve öneriniz nedir?
Benim yaptığım, önce tavuk haşlıyorum, sonra o tavuk suyu ile makarna haşlıyorum, üstüne de marketten aldığım közlenmiş biberi ekliyorum, keyfe göre meze olarak sevdiğim şeylerden de masaya ekliyorum, çok güzel oluyor. Tavuğu haşlamak biraz uzun sürüyor, ama süresi haricinde çok basit ve güzel oluyor.