Hocam verdikleri modem iyi mi router falan almaya gerek var mı peki? Verdikleri modem marka modelini biliyor musunuz?
Bölgeden bölgeye verdikleri router değişiyor yeni router almanıza gerek yok.
Hocam verdikleri modem iyi mi router falan almaya gerek var mı peki? Verdikleri modem marka modelini biliyor musunuz?
Yaşadığın sorun, hat limitin 80 iken 75 yapmaları. SNR değerinde düşüş olduğu anda hattın verebildiği hız düştüğü için atanan hız profili ile çakışıyor ve hız düşüşü yaşıyor. 50-60 gibi bir hıza sabitletirseniz sorun düzelir.
Bir de bölgenizde 1000-1000 GigaFiber var, hiç düşünmeyin geçiş yapın. Modem almanıza da gerek yok, beğenmezseniz Wi-Fi hızlarını istersen daha kaliteli bir modeme geçersin ileride.
Bufferbloat değerlerinde de GigaFiber'e geçince düzelme olur ama yine beğenmez isen ve online FPS oyunları oynuyor isen, QoS'da iyi bir sonuç veren Keenetic ve ASUS router'lardan tercih edebilirsin.
Ben de şu an VDSL2 kullanıyorum, a+ yaptım bufferbloat ayarı ile.
Hocam yaşadığım sorun sinyal kalitesinden dolayı değildi. Saha dolabına gitti yetkili servis ekibi port değişti anca düzeldi. Ondan önce modem değiştirdik olmadı, hız düşürdük SNR magrin değeri düzeldi ama yine indirme hızı tarafında düzelme yoktu port değiştirdiler son olarak düzeldi ve şu anda değerler normal ama bana daha çok hızın farklı olmasından onun gecikmeleri artmış gibi geliyor o da modemden kaynaklı olabiliyor olabilirse bilmiyorum o kadarını.
Hocam TurkNet'e geçmeyi düşündüm ama Türk Telekom ile sözleşmem devam ediyor bir süre ve cayma bedeli de yüksekti sitede 2.500 TL'ye kadar vereceğini gördüm ama ne kadar doğru nasıl veriyor bir fikrim yok.
Eskiden Türk Telekom fiber kullanıyordum taşınınca Türk Telekom altyapısı olmadığı için burada kullanamadım bizde VDSL kullanıyorduk TurkNet'e sonradan gelmişti. Gecikmeler fiberde daha iyi evet.

Tamam işte port değiştirip sinyali güçlendirdiler. Daha stabil Port'a almışlar, iyi olmuş.
TurkNet GigaFiber konusunda, 2.500 TL'yi her ay faturandan düşüyorlar, kaç aya bölüyorlardı hatırlamıyorum ama. Onu zaten TurkNet'e ulaşıp tam olarak sorabilirsin, şahsen benim evimde GigaFiber olacak TTNET'in yakınından bile geçmem
Birkaç aya gelecek gerçi, zincirleri kıracağız artık![]()
Hocam bir şey daha soracağım Türk Telekom'da geri 75 Mbps'e çıkarsam internetimi, taahhüdü uzatmam gerekecek mi?
Hocam bir şey daha soracağım Türk Telekom'da geri 75 Mbps'e çıkarsam internetimi, taahhüdü uzatmam gerekecek mi?
@kompetankedi @Arantheim benim internetim yine böyle oldu hiçbir şey yapmadan. Ne yapmam lazım?