Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 1
12 yıldır yazılımla ilgileniyorum.Eğer yazılıma,formüllere ve diyagramlara ilgin varsa ilk başla Python,Java ve C++ öğrenebilirsin.Tabi işinin alanına göre değişir ne gerek var diyebilirsin zaten bildiğin bir şeyin işindesin ve farklı bir konu ve zor olan bir konu (şahsen yazılım ve kodlama son derece zor bir şey).Ama hevesin varsa çok içine girmeden üsttede dediğim gibi Python,Java ve C++ dillerinin temel konularını öğrenebilirsin.Hobi olduğu için yazılım öğrenmek boşa zaman kaybı mı? Mesleğimin yazılımla hiçbir alakası yok. İleride belki yarar belki. Yapabilirsem ek iş olarak da yapabilirim. Sizce mantıklı mı?
Hobi olarak yazılım öğrenmekten kastın hiçbir projen yokken direkt bir videodan izlemekse öyle yazılım öğrenmekten ziyade kafan karışıyor. Bunu nasıl yapıyoruz, neden yapıyoruz gibi sorular dönüyor çünkü aklında. Bunun yerine bir proje düşünüp bu projede işine yarayacak dilleri öğrenip uygulamalı olarak dili kavramak çok daha mantıklı ve akla yatıyor. Kısacası yüzme öğretmek için direkt denize atmak gibi düşün.
Not: İlk yöntemle öğrenenlerin çoğu If Else döngüsü ile bırakıyor bu arada izlemeyi
Not: İlk yöntemle öğrenenlerin çoğu If Else döngüsü ile bırakıyor bu arada izlemeyi
Bir proje de düşünebilirim. Ama önce ileride işime yarayacak olup olmadığını karar vermek istiyorum. Serbest olarak çalışırsak iyi iş gelir mi mesela? Benim istediğim meslek biraz sıkıntılı, hem bu yönden eğer atanamazsam diye bir mesleğim olmuş olur.Hobi olarak yazılım öğrenmekten kastın hiçbir projen yokken direkt bir videodan izlemekse öyle yazılım öğrenmekten ziyade kafan karışıyor. Bunu nasıl yapıyoruz, neden yapıyoruz gibi sorular dönüyor çünkü aklında. Bunun yerine bir proje düşünüp bu projede işine yarayacak dilleri öğrenip uygulamalı olarak dili kavramak çok daha mantıklı ve akla yatıyor. Kısacası yüzme öğretmek için direkt denize atmak gibi düşün.