Kavga etmek istemiyorum, bu nedenle sadece şunu söyleyeceğim.
Yazılımlar oyunlara göre kat be kat daha pahalı. Windows 11 Pro sürümü mesela 9500 TL. Ayrıca ben Enterprise sürüm kullanıyorum ve bu sürüm sadece şirketlere satılıyor. "O zaman neden Pro yerine Enterprise kullanıyorsun?" diyorsanız, telemetri sadece Enterprise sürümünde resmi olarak tamamen kapatılabiliyor. Diğer sürümlerde minimal de olsa Microsoft'a veri gönderiliyor. Bu nedenle her türlü korsan kullanmak zorundayım.
Onun dışında korsan yazılım olarak Affinity Photo 2, Topaz Video AI, Topaz Photo ve DaVinci Resolve Studio yüklü. Microsoft 365 ise orijinal. Diğer tüm yazılımlar zaten ücretsiz yazılımlar. Topaz yazılımları artık abonelik sistemi kullanıyor, DaVinci Resolve Studio oldukça pahalı olduğu için alamıyorum. Affinity Photo ise zaten şu anda ne indirmeye ne de satın almaya açık gözükmüyor, 30 Ekim'de bir duyuru yapacaklarmış. Artık bunlar da abonelik sistemine geçecekse...
DaVinci Resolve'un ücretsiz sürümü ise bana yetmiyor maalesef, özellikle Linux altında. Yani her türlü onu da korsan kullanıyorum.
Ayrıca bu yeni bir şey değil ki? 2010'lu yılların Steam kullanıcı sözleşmesinde de bu yazıyor. Tamamen sahip olmak istiyorsanız tek seçeneğiniz GOG. Diğer platformlarda (Epic, EA, MS Store, Ubisoft, Battle.net vb.) ise zaten aldığınız şey size ait olmuyor.