Hobi olarak kullanmak için alınan 3D yazıcıların maliyeti nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5707
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 422
  • Etiketler Etiketler
    hobi nedir
Bütçe
??

Yani slicer kullanmak için RTX 2060 bile yetiyor bende. Açıkçası lakin şöyle bir durum var detay seviyesi arttıkça bu yazılımlarda kasma oluyor ama Orcaslicer'da bunun içinde bir çözüm var simplify basarsan detayları biraz daha inceltip kasmayacak duruma getiriyor.

Meshmixer ve Fusion360 ise ağır uygulamalar kendin modelleme yapacaksan tavsiyem aşırı detaylı bir şey yapmadığın sürece Tinkercad kullanabilirsin yeni başlayanlar için Fusion yorucu ve zordur. Tinkercad'de istediğin gibi birleştirip ayırabiliyorsun parçaları.

1070 ile 20 sonrası baya farklı mimaride rahat olması için laptop şart gibi.

1070 ile 20 sonrası bayağı farklı mimaride rahat olması için laptop şart gibi.

Yani modeli kendin yapmayacaksan ekstrem durumlar yaşamazsın ama dediğim gibi yazıcının pahalı olmasının önemi yok şu an benim tabla kalibrasyonum çok iyi olduğundan 0.05 katman ile basım yapıyorum zaten bunun altı artık sla tipi yazıcılarla yapılıyor.

Basılır zaten ince katmanın olayı ince detayları yakalamaktır ama piyasada 0.05 otomatik ayarla kullanabileceğin yazıcı olmayabilir.

Aklımda yaptığın gibi kamera+AI vard daha çok.

Aklımda yaptığın gibi kamera+AI vard daha çok.

Kameranın kaliteli olması ve yazıcıya iyi ışık gelmesi yeterli bendeki yazıcının direk üstünde şerit LED'ler olduğundan aydınlatma sorunum yok kamera olarak da Logitech kullanıyorum.

Kameranın kaliteli olması ve yazıcıya iyi ışık gelmesi yeterli bendeki yazıcının direk üstünde şerit LED'ler olduğundan aydınlatma sorunum yok kamera olarak da Logitech kullanıyorum.
Işık en kolay kısmı ben de Logitech Webcam düsünmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…