Bütçe
??
Bunun için hangi GPU'yu kullanıyorsunuz? Laptoplardaki GPU'larla kullanmak yıpratır mı laptopu? 1070 var da konsol yerine laptop tercih için yeterli neden olabilir? 3D işine 12 bin gibi ucuz maliyetlerde ve hatta yapılabiliyor mu bilmiyorum ab ülkelerinin birinden daha ucuza girmek güzel olur.

Yani slicer kullanmak için RTX 2060 bile yetiyor bende. Açıkçası lakin şöyle bir durum var detay seviyesi arttıkça bu yazılımlarda kasma oluyor ama Orcaslicer'da bunun içinde bir çözüm var simplify basarsan detayları biraz daha inceltip kasmayacak duruma getiriyor.

Meshmixer ve Fusion360 ise ağır uygulamalar kendin modelleme yapacaksan tavsiyem aşırı detaylı bir şey yapmadığın sürece Tinkercad kullanabilirsin yeni başlayanlar için Fusion yorucu ve zordur. Tinkercad'de istediğin gibi birleştirip ayırabiliyorsun parçaları.

Yani slicer kullanmak için RTX 2060 bile yetiyor bende. Açıkçası lakin şöyle bir durum var detay seviyesi arttıkça bu yazılımlarda kasma oluyor ama Orcaslicer'da bunun içinde bir çözüm var simplify basarsan detayları biraz daha inceltip kasmayacak duruma getiriyor.

Meshmixer ve Fusion360 ise ağır uygulamalar kendin modelleme yapacaksan tavsiyem aşırı detaylı bir şey yapmadığın sürece Tinkercad kullanabilirsin yeni başlayanlar için Fusion yorucu ve zordur. Tinkercad'de istediğin gibi birleştirip ayırabiliyorsun parçaları.
1070 ile 20 sonrası baya farklı mimaride rahat olması için laptop şart gibi.

1070 ile 20 sonrası bayağı farklı mimaride rahat olması için laptop şart gibi.

Yani modeli kendin yapmayacaksan ekstrem durumlar yaşamazsın ama dediğim gibi yazıcının pahalı olmasının önemi yok şu an benim tabla kalibrasyonum çok iyi olduğundan 0.05 katman ile basım yapıyorum zaten bunun altı artık sla tipi yazıcılarla yapılıyor.