Bütçe
??
12 binlikte daha çok yazıcıdan daha çok sen uğraşirsin bile arka arkaya 2 ci baskiyi alirken şürkür edersin. 50 bambu lab X1-Carbon 3D printer em eko sistemi var tak çaliştir üğratimiyor hem de filemeti tak çaliştir.

Önemli noktaların birini unutmuşum iyi bir GPU mu lazım hangi GPU yeter?
Eğer sen tasarım yapıyorsan ortalama üstü bir GPU şart, ben Fusion 360 ile tasarlıyorum RTX 3060 ile ve o bile ara ara kasıyor. Fakat 1650TI ile de tasarım yapan arkadasim var bizim Teknofest projesine. İnternetten indirip basacaksan 3D Baskı uygulamalarına GPU lazım bile değil neredeyse. Normal bir GPU yeter.
Hocam fiyat arttıkça özellik artıyor. Modele göre iyi kötü demek daha mantıklı ama hobicilik ve ev işleri için 15k'lık bir tane yeter.

Eğer sen tasarım yapıyorsan ortalama üstü bir GPU şart, ben Fusion 360 ile tasarlıyorum RTX 3060 ile ve o bile ara ara kasıyor. Fakat 1650 Ti ile de tasarım yapan arkadasim var bizim TEKNOFEST projesine. İnternetten indirip basacaksan 3D baskı uygulamalarına GPU lazım bile değil neredeyse. Normal bir GPU yeter.

Hocam fiyat arttıkça özellik artıyor. Modele göre iyi kötü demek daha mantıklı ama hobicilik ve ev işleri için 15K'lık bir tane yeter.

GPU kısmı kötü oldu PC yerine konsol ile devam etmek istediğim için. GPU'da NVIDIA-AMD fark ediyor mu?

GPU kısmı kötü oldu PC yerine konsol ile devam etmek istediğim için. GPU'da NVIDIA-AMD fark ediyor mu?
Yani konsoldan tasarım yapmak mümkün değil, ayrıca 3D baskı uygulamaları da PC'de var. Nvidia, AMD çok fark etmez ama 3D tasarım islerinde Nvidia daha optimizedir.

Hocam benim de hevesim var ve giriş seviyesi olarak Ender 3 V2 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. V3 almak bana kalırsa mantıksız. Eğer olur da seversem BambuLab A1 alırım direkt. Çok araştırdım, alanlarla konuştum ve çok fazla şikayet var. Öncelikle filament pahalılığı biraz can sıkıcıymış. Tabii aynı renk filament kullanımı bir süre sonra sıktığı için farklı renklere yönelen kullanıcılar, yazıcı maliyetinden kat ve kat para ödemek zorunda kalıyor. Bunun yanında yaptığınız ürünün artığı, elektrik masrafı ve geçen süre de bezdirebiliyor. Bazı konuştuğum kullanıcılar canına tak ettikleri noktanın 10 15 saat süren çıktıların son anında hata almak olduğunu belirttiler. Bunları göz önüne alıyorsan yazıcı al hiç durma. Üstte de yazmışlar yazıcının fiyatı ile çıktı kalitesi belirlenmiyor. Çok iyi yazıcın olsun ama katman ayarlama bilgin olmasın. Çok kötü, üstü çizik çizik çıktı alırsın. Önemli olan yapılan ayar ve dolgu kalitesi, basım kalitesi. Tabii bunlar zamanla oturan şeyler. Hevesiniz varsa denemekten zarar gelmez. Beni boşuna yüksek fiyatlı yazıcı alma satarken zor oluyor diye çok uyardılar. Bu yüzden ikinci el yazıcıya yönelmeye karar verdim. Hevesinizi anlıyorum ama şunu bilmeliyiz ki heves geçici. Eğer severseniz BambuLab yazıcıları harika yazıcılardır.

12 binlikte daha çok yazıcıdan daha çok sen uğraşirsin bile arka arkaya 2 ci baskiyi alirken şürkür edersin. 50 bambu lab X1-Carbon 3D printer em eko sistemi var tak çaliştir üğratimiyor hem de filemeti tak çaliştir.

Önemli noktaların birini unutmuşum iyi bir GPU mu lazım hangi GPU yeter? @MechaAti, @Yusuf7878, @awaxs,

30 binlikler nasıl?

12 binlik yazıcıyı al yine modlayarak performansını en üst noktalara çıkarabilirsin ben şu an 13 bin TL'ye aldığım ELEGOO Neptune 4 Plus yazıcımda belt yerine rail sistemi taktım üstüne ams gibi şeylere 10-20 bin civarı saçma sapan fiyatlar vermek yerine 800 TL'ye çift renk ve 50 TL farklarla bu sayının artabileceği Prusa'daki gibi bir mmu sistemi yaptım. Ayrıca 2. baskıda falan hata olması imkansız çünkü Klipper'a bağladığım kamera sayesinde yapay zeka hataları algılayıp telefonuma uyarı gönderip baskıyı donduruyor ya da hatalı modelin basımını iptal edip diğerlerine devam ediyor.

Ayrıca bambulab evet uğraştırmıyor fakat şöyle bir şey de var uğraşmak istediğiniz zamanda hiçbir şey yapamazsın özellikle yeni politikalarından dolayı manuel ayarı bile kısıtladı bambulab. Benim şu anki kullandığım yazıcıda istersem gidip motorun özelliklerinden, Extruder'ın mil çapına kadar her şeyi kendim ayarlayabiliyorum. Motor yetersiz gelirse istediğim zaman istediğim motoru takabiliyorum, rail ve belt sistemi arasında geçiş yapabiliyorum. Hatta bunlara ek olarak yazılımı bile 3. parti indirip yeni özellikle ekleyebiliyorum.

Bunlarla da bitmedi bambulab cihazlar başka slicer ile çalışamazken ben orcaslicer ile bambuslicer arayüzünde prusa Research'in en iyi özelliklerini kullanabiliyorum. Hatta baskı alırken gcode Viewer sayesinde 3D olarak simulasyonunu da izleyebiliyorum yani ayarlarını güzel yaparsan bambulab cihazlardan bile kat kat daha iyi olabilecek bir makineye sahip olabilirsin.

1743269026200.webp

1743269172585.webp

Üstte de yazmışlar yazıcının fiyatı ile çıktı kalitesi belirlenmiyor. Çok iyi yazıcın olsun ama katman ayarlama bilgin olmasın. Çok kötü, üstü çizik çizik çıktı alırsın. Önemli olan yapılan ayar ve dolgu kalitesi, basım kalitesi. Tabii bunlar zamanla oturan şeyler.

Bu dediğiniz o kadar doğru bir cümle ki okulumda ki Bambulab'leri şu an solluyor benim yazıcım. burada kötü olan şey bambulab'in hata da olsa otomatik olduğu için manuel ayarı kısıtlaması.

Klipper'a bağladığım kamera sayesinde yapay zeka hataları algılayıp telefonuma uyarı gönderip baskıyı donduruyor ya da hatalı modelin basımını iptal edip diğerlerine devam ediyor.

Bunun için hangi GPU'yu kullanıyorsunuz? Laptoplardaki GPU'larla kullanmak yıpratır mı laptopu? 1070 var da konsol yerine laptop tercih için yeterli neden olabilir. 3D işine 12 bin gibi ucuz maliyetlerde ve hatta yapılabiliyor mu bilmiyorum ab ülkelerinin birinden daha ucuza girmek güzel olur.