Ugrastiginiz hobileriniz var midir? Varsa bunlar nelerdir?

Kitap okumak sayilirsa kitap okumayi soyleyebilirim ben. Cayimi alip Cewohere izlemek de sayilirsa bu da var. Bunlarin disinda parkta yuruyus yapmayi, evcil hayvanlarla ilgilenmeyi ve bisiklet surmeyi cok severim. UC tane muhabbet kusum var. Yakinda dorduncuyu almayi dusunuyorum. Bir de bitkilerim var onlarla ilgilenmek de guzel ama cogunu koye gonderdim kalmadi pek. Kendi capimda İngilizce'den Türkçe'ye ve Türkçe'den Ingilizceye kitap veya hikaye cevirmeye de bayilirim. Dil ogrenmek de zevk verir bana. Isponyalca ve Rusça'yi ogrenmek isterim ama yakin zamanda ugrasacagimi sanmiyorum.

Dans Etmek :D

Eski şeylere bayılıyorum. Bozulan şeyleri tamir etmekten hoşlanıyorum. Yakın akrabalar her zaman bozuk şeylerini tamir etmem için bana getirirler. Onun dışında çoğu kişiden farklı olarak kapalı ve puslu havadan hoşlanıyorum. Puslu havada çıkayım dışarı Fizan'a kadar yürürüm. Onun dışında tarihe ve biyolojiye ilgim var.

Çok film izliyorum, bazı haftalar her gün izlediğim oluyor o yüzden film izlemek hobilerimden biri olabilir. Çok fazla müzik de dinliyorum ama müzik dinlemek bence standart bir eylem yani hobi olarak değerlendirilmesi ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Okumayı çok severim ama roman, vs. gibi kurgusal metinler okumam. Farklı gündemler, tarih, felsefe, astronomi, doğa bilimleri, vb. gibi konuları okumayı severim. Her gün en az 45-50 dakika farklı caddelerde, bulvarlarda veya arazilerde tempolu yürüyüş ya da hafif koşu yaparım. Kafamı toparlamaya da yardımcı oluyor. Oyun vs. de oynuyorum ama hobi diyemem çünkü haftada 1-2 gün ancak oyun oynadığım oluyor. Günde minimum 1-1,5 saat ülke ve spor gündemine dair haberleri dinlerim. Genellikle akşam yemeği esnasında yaparım aradan çıksın diye. Hafta sonlarında F1 izlemeye vakit ayırırım. 4-5 yıl önce düzenli halı sahaya gittiğimiz bir ekibim de vardı ama herkesin iş hayatına girmesiyle ve bazılarının farklı şehirlere taşınmasıyla o ekip dağıldı o yüzden futbol oynamak istediğimde de genellikle tek başıma Dikmen Vadisi'ne gidip oradaki ufak halı sahalardan birinde topla kendi kendime eğleniyorum ya da hali hazırda top oynayan gençler varsa onlardan rica edip onlara katılıyorum. Onun dışında da hemen hemen her gün farklı arkadaş gruplarıyla akşam kahve içmeye vs. gidiyoruz ama bu da çok hobi sayılmaz bence. Araba sürmek eskiden benim için güzel bir hobiydi ama yıllarca her gün araba sürünce artık sıkılıyorsunuz.

Bu kadar şeye nasıl vakit oluyor diye soruyorsanız da inanın ben de bilmiyorum ama yoruluyorum. Bedenen pek yorulmuyorum ama özellikle bu kadar sık insanlarla kahve içip sohbet etmek kafamı çok yoruyor.

Son düzenleme: