Sıradan İnsan

Başarılı
Arkadaşlar ben sabah annem için evde yapabileceği bir iş arıyordum. Bu sefer de bu home bitkisel yapanlar karşıma çıktı. Birinden iletişime geçtim. Pek güvenemedim. Dün açtığım konu ile benzer. Sizce bu tür sayfalar güvenilir mi?

Screenshot_2024-11-06-15-08-34-617_com.instagram.android.webp

Screenshot_2024-11-06-15-17-30-925_com.whatsapp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen emin değilim ama bulduğunuz müşteri başına pay alıyorsunuz. Yani tavsiyede bulunduğunuz kişi sizin kodunuzu kullanarak alışveriş yaparsa size küçük bir miktar o alışverişten pay ödüyorlar. Sabit bir geliri yok diye biliyorum.

Hayal derken boş mu yani hocam? Dolandırıcı falan mı bunlar?
Dolandırıcı değildir illaki bir ürün ve alıcısı vardır fakat bu sistemler genelde satış yaparak para kazanmayı özendirir. Örnek olarak bir kişi altına 10 kişi aldığında, 10 kişiden gelen satışın %10'unu kazanır. Bu kazancı arttırmak için de sisteme daha çok üye yapmaya çalışır insanları.

O sebeple zaten yeşil renkli HL firmasının üyeleri de harıl harıl insanları altına üye yapmaya çalışır ki pasif gelir modeli oluşturabilsin. Pasif gelir diyorum ama satışın çok çok küçük bir yüzdesini kazanıyor sonuçta.

Yani uğraşmaya değer mi... Bence değmez.

Ek olarak dolandırıcı şeklinde yazmak doğru olmaz onun yerine yanıltıcı denebilir. Çünkü şikayetçi olurlarsa sizden siz sorun yaşarsınız, hükmü ve suç unsuru kesinleşmediği sürece bir kişiye veya kuruma dolandırıcı demek suçtur.

Dolandırıcı değildir illaki bir ürün ve alıcısı vardır fakat bu sistemler genelde satış yaparak para kazanmayı özendirir. Örnek olarak bir kişi altına 10 kişi aldığında, 10 kişiden gelen satışın %10'unu kazanır. Bu kazancı arttırmak için de sisteme daha çok üye yapmaya çalışır insanları.

O sebeple zaten yeşil renkli HL firmasının üyeleri de harıl harıl insanları altına üye yapmaya çalışır ki pasif gelir modeli oluşturabilsin. Pasif gelir diyorum ama satışın çok çok küçük bir yüzdesini kazanıyor sonuçta.

Yani uğraşmaya değer mi... Bence değmez.

Ek olarak dolandırıcı şeklinde yazmak doğru olmaz onun yerine yanıltıcı denebilir. Çünkü şikayetçi olurlarsa sizden siz sorun yaşarsınız, hükmü ve suç unsuru kesinleşmediği sürece bir kişiye veya kuruma dolandırıcı demek suçtur.
Anladım hocam. Teşekkür ederim. Ben pek güvenemediğim için diyorum.