El değiştirmiş olursunuz diye dedim bi' noktada, fark ettim yoksa konuda. 😄

Sizce öyle bir araba var mı? 😀

Boş yere segment düşmek olacak yani sırf 7Lt'den az yaksın diye kötü araba önermek bu noktada. Masmaalesef ki sadece Taliant 1.0 TCe kalıyor, kaldı ki onunla da çok keskin bir şekilde 7lt altında kalmazsınız.

Bence öyle bi' araç yok. Elantra piyasası yavaş evet ama amaca hizmet ediyor bu noktada, yapacak bir şey yok.

Anladım hocam sağ olun. Peki Civic çok mu kötü yani Megane'dan kötü mü?

Anladım hocam sağ olun. Peki Civic çok mu kötü yani Megane'dan kötü mü?

Hayır kötü değil, aksine farklı dinamiklere sahip bir araç ama sizin gibi kesinlikle 7Lt'nin üstüne çıkmasın karakterinde bir kullanıcı için çok ütopik bir araç. Elemek gerekir bu noktada LPG yoksa.

Hayır kötü değil, aksine farklı dinamiklere sahip bir araç ama sizin gibi kesinlikle 7Lt'nin üstüne çıkmasın karakterinde bir kullanıcı için çok ütopik bir araç. Elemek gerekir bu noktada LPG yoksa.
Yok hocam LPG'li. Eco Elegant.

Tamam dostlar yarın Xceed ve Civic'i deneyeceğiz beğendiğimizi alırız.

Dürüst olmak gerekirse hala 7lt altına düşemezsiniz. Bakın 7lt hesabını benzine göre yapıyorum, yoksa 9lt altını görmeniz imkansıza yakın bence. Atmosferik araçlar öyle böyle içmiyor akaryakıtı şehir içinde. Ama sizin aklınız kalmış, bu belli. Gidin bir deneyin derim.

Ek olarak, bunlarda sanırım BRC dönüşüm var. Güzel diyorlardı otomasyon açısından.

Tamam dostlar yarın Xceed ve Civic'i deneyeceğiz beğendiğimizi alırız.
XCeed'i çok beğenirsiniz ama o da sizi yakıt anlamında tatmin etmez. Yoksa çok klas bir araç.

Dostlarım selam, konu sahibinin sorduğu bu model araç atmosferik değil turbodur. Güncellendi bu motor 2021'den sonra Honda modellerinde. LPG'li versiyonları da turbo motordur. 182 beygirlik versiyonun LPG için kırpılmış versiyonu aslında. Orada ufak bir yanlış anlaşılma var. Bu motor FE1 motordur, FC5 değil.

Öncelikle TCe'den sonra performans olarak tatmin etmeyecektir, arada ciddi tork ve şanzıman farkı var. CVT başlı başına performans konusunda geride kalır zaten. Ama sağlamlık ve kalite algısı daha yüksek Civic modelinde. Yakıt konusunda da çok fark, aman aman farklar olmaz.

Ben bu yüzden Megane TCe modellerini tavsiye etmemeye çalışıyorum, hatta hafızam yanıltmıyorsa Accord tavsiye etmiştim o zamanlar sana aslında.

Kusuruma bakma, biraz yoğunum dönemedim. Konuda yorumları okuyorum bir yandan. 😅

Aslında size gidecek arabalar ticari araçlar veya dizeller. Neredeyse 40 bin kilometre civarı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla yılda ortalama.

Dostlarım selam, konu sahibinin sorduğu bu model araç atmosferik değil turbodur. Güncellendi bu motor 2021'den sonra Honda modellerinde. LPG'li versiyonları da Turbo motordur. 182 beygirlik versiyonun LPG için kırpılmış versiyonu aslında. Orada ufak bir yanlış anlaşılma var. Bu motor FE1 motordur, FC5 değil.

Öncelikle TCe'den sonra performans olarak tatmin etmeyecektir, arada ciddi tork ve şanzıman farkı var. CVT başlı başına performans konusunda geride kalır zaten. Ama sağlamlık ve kalite algısı daha yüksek Civic modelinde. Yakıt konusunda da çok fark aman aman farklar olmaz.

Ben bu yüzden Megane TCe modellerini tavsiye etmemeye çalışıyorum, hatta hafızam yanıltmıyorsa Accord tavsiye etmiştim o zamanlar sana aslında.

Kusuruma bakma, biraz yoğunum dönemedim. Konuda yorumları okuyorum bir yandan. 😅

Aslında size gidecek arabalar ticari araçlar veya dizeller. Neredeyse 40 bin kilometre civarı yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Evet hocam yıllık 40.000 civarını buluyor. Ticariye de zaten qashqai vardı 1 yıl önce o qashqaiden önceki 11 yıl boyunca bindik illallah ettik. Gördüğünüz gibi çok sık araba değiştiriyoruz bindiğimiz maximum 1.5 yıldır ondan piyasa önemli. Yoksa Accord alacaktık. Her şey yakıtta değil 1.3 TCe'nin direk kendisi sorunlu. Dizel ne önerirsiniz? Yoksa Civic alacağız gibi en kötü satarız...

Son düzenleme:
Evet hocam yıllık 40.000 civarını buluyor. Ticariye de zaten qashqai vardı 1 yıl önce o qashqaiden önceki 11 yıl boyunca bindik illallah ettik. Gördüğünüz gibi çok sık araba değiştiriyoruz bindiğimiz maximum 1.5 yıldır ondan piyasa önemli. Yoksa Accord alacaktık. Her şey yakıtta değil 1.3 TCe'nin direk kendisi sorunlu. Dizel ne önerirsiniz? Yoksa Civic alacağız gibi en kötü satarız...

Bütçeniz ne kadar tam olarak?

Size en uygun araç aslında Rifter tarzı araçlar. Güncel olarak şanzıman ve motor sorunsuz. Donanım olarak dolu doludur. Yakıt iyidir, ikinci eli de çok hızlıdır. Amcam iki saatte sattı bu aracı model yükseltirken.

Ticari araç düşünür müsünüz?

Eğer düşünmüyorsanız farklı araçlara bakalım.

@OverallTaken

Son düzenleme: