Detaylar
Kim cevapladı?İlandaki araç kilometresine göre pahalı. İlla kırmızı renk diye bu paralar verilmez.Merhabalar. İlk şahsi arabamı almayı planlıyorum ve sanayinin kapısından geçmekten bıktım. Şu an kullandığım araba aileme ait bir Linea. Tercihimi bu yüzden Honda'dan yana kullandım. 1.5 VTEC Turbo motorunun benzinlisini tercih ettim. Sahibinden'de birkaç ilan gördüm ve biri de bana çok yakın bir yerde. Otomobil hakkımda aşırı bilgim yok o yüzden danışmak istedim. RS modeli sedanın en dolu ve sportif paketiymiş sanırım. Benim de aradığım bu. ChatGPT'den biraz araştırdım ama AI'cığımız sanırım yanlış bilgi verdi. Merak ettiğim birkaç şey var.
Hatchback bir araba almak istemiyorum. Bu yüzden Sport veya Sport Plus'a ısınamadım.
- En dolu paketi RS mi?
- RS pakette spoiler ve egzoz eklemesi var mı?
- Aşağıdaki ilan gerçekten RS mi?
İlanına baktığım araba bu. En az 2019 model istiyorum. FC5 kasanın tasarımı bana kalırsa en iyi tasarım çünkü. Yılı en az 2019 girdiğimde ise sadece bu ilanın kırmızı renkli olduğunu gördüm. Kırmızı renk göz alıcı bana kalırsa.
Aeronight
Üstün
Pazarlık yaparız ya sorun olmaz.İlandaki araç kilometresine göre pahalı. İlla kırmızı renk diye bu paralar verilmez.
Scania V8
Uzman
Hocam bence de pazarlık ile halledilebilir. 6 Yıllık araç için çok yüksek de bir kilometre değil diye düşünüyorum. 1.400.000 e bağlanılabilir gibi sonuca.İlandaki araç kilometresine göre pahalı. İlla kırmızı renk diye bu paralar verilmez.
Bir de hocam aracı alacaksınız Türkiye genelinde zincir bayilikleri bulunan Ekspertizlere götürün derim.
- Pilot Garage
- Pilot Garage Oto Ekspertiz
- Oto Rapor Ekspertiz
- Yamanlar Oto Ekspertiz
- Oto Eksperim
Bunları not almıştım öncesinden.
Aeronight
Üstün
Arabanın olduğu yerde Yamanlar var. Aklımda.Hocam bence de pazarlık ile halledilebilir. 6 Yıllık araç için çok yüksek de bir kilometre değil diye düşünüyorum. 1.400.000 e bağlanılabilir gibi sonuca.
Bir de hocam aracı alacaksınız Türkiye genelinde zincir bayilikleri bulunan Ekspertizlere götürün derim.
- Pilot Garage
- Pilot Garage Oto Ekspertiz
- Oto Rapor Ekspertiz
- Yamanlar Oto Ekspertiz
- Oto Eksperim
Bunları not almıştım öncesinden.
Alınır. Lakin dizeline girmeyin. ZF 9 ilerisini dün kullanma fırsatı yakaladım, BMW'de bulunan ZF kadar iyi değil malesef. Verimsiz tork konvertörlü olmasına rağmen.
Bunlarda kronik kaporta dalgalanma ve göçük problemi var, kaportası ince bir araçtır. Ona da baktırın. Daha sonra düzelttiler ama, yine de kontrol ettirin.
Kurumsal firma demek iyi anlama gelmez, Yamanlar iyidir. Lakin Tarcanlar onlardan daha da iyidir.
Bunlarda kronik kaporta dalgalanma ve göçük problemi var, kaportası ince bir araçtır. Ona da baktırın. Daha sonra düzelttiler ama, yine de kontrol ettirin.
Kurumsal firma demek iyi anlama gelmez, Yamanlar iyidir. Lakin Tarcanlar onlardan daha da iyidir.
Aeronight
Üstün
Teşekkürler. Dizel 3 tane dizel araba kullanma fırsatım oldu ve memnun kalmadım. 2017 modelinde dalgalanma olduğunu duymuştum, 2019'da bu sorun var mı bilmiyorum.Alınır. Lakin dizeline girmeyin. ZF 9 ilerisini dün kullanma fırsatı yakaladım, BMW'de bulunan ZF kadar iyi değil malesef. Verimsiz tork konvertörlü olmasına rağmen.
Teşekkürler. Dizel 3 tane dizel araba kullanma fırsatım oldu ve memnun kalmadım. 2017 modelinde dalgalanma olduğunu duymuştum, 2019'da bu sorun var mı bilmiyorum.
Şanzımana da iyi baktırın, zincir kırıyorlar bunlarda. Sert kalkış özellikle CVT şanzımanın en sevmediği durumdur. Biraz sakin ve ılımlı kullanmak lazım ilk kalkışlarda. Performans törpülediği için CVT, çok yükleniyorlar.
Tampon konusuna da değinmeyi unuttum. Sıfır aldığım araca expertiz yaptırarak bayiden çıkardım, sıfır hata. Bu sene 5. senesi. Tampon ile kaporta arasında renk tonaj farkı oluştu. Sürekli güneşte kalıyor aracım, koyu renklerde özellikle belli oluyor. Plastik ile kaporta arasında her renk farkı, boya ve değişen değildir bilgin olsun. Güneş çok aşındırıyor, zarar vermediği bir şey yok.
Hayırlı olsun, sanayi düşmanı bir araç.

Aeronight
Üstün
'Ferrari'n varsa üstünü örter misin?' mottosuna karşıyım. Arabama iyi bakarım. CVT şanzıman ilk kez kullanmıyorum, komşumun Elegance Civic'ini sürme fırsatım oldu. Küçük şehirde yaşadığım için hız yapamıyorum zaten. Bu aracı almam sebebim sanayiye düşmemek ve performans-yakıt dengesini optimumda tutmak. Yazılımlı Linea ile maksimum 140 yapabildim mesela. Yollar kısa olduğu için hızım uzun sürmüyor.Şanzımana da iyi baktırın, zincir kırıyorlar bunlarda. Sert kalkış özellikle CVT şanzımanın en sevmediği durumdur. Biraz sakin ve ılımlı kullanmak lazım ilk kalkışlarda. Performans törpülediği için CVT, çok yükleniyorlar.
Tampon konusuna da değinmeyi unuttum. Sıfır aldığım araca expertiz yaptırarak bayiden çıkardım, sıfır hata. Bu sene 5. senesi. Tampon ile kaporta arasında renk tonaj farkı oluştu. Sürekli güneşte kalıyor aracım, koyu renklerde özellikle belli oluyor. Plastik ile kaporta arasında her renk farkı, boya ve değişen değildir bilgin olsun. Güneş çok aşındırıyor, zarar vermediği bir şey yok.
Hayırlı olsun, sanayi düşmanı bir araç.![]()
Henüz almadım ama şimdiden teşekkür ederim.
'Ferrari'n varsa üstünü örter misin?' mottosuna karşıyım. Arabama iyi bakarım. CVT şanzıman ilk kez kullanmıyorum, komşumun elegance Civic'ini sürme fırsatım oldu. Küçük şehirde yaşadığım için hız yapamıyorum zaten. Bu aracı almam sebebim sanayiye düşmemek ve performans-yakıt dengesini optimumda tutmak. Yazılımlı linea ile maksimum 140 yapabildim mesela. Yollar kısa olduğu için hızım uzun sürmüyor.
Henüz almadım ama şimdiden teşekkür ederim.
Ortalama 5-6 bin parçadan oluşan bir aletin, her zaman hareket etmesi taraftarıyım. Sene de ortalama 10-15 bin km yaparım, hiçbir şey yapmasan haftada bir 3-4 km yürütürüm. Alıp yatırdıktan sonra, bir anlamı yok kesinlikle.
Açıkçası bunların yakıtları değişken. Müthiş az yakıyor diyemem ama sanayi sözünüz doğrudur. Başınız ağrımayacaktır. Ama arıza yaparsa, Japon grubu maalesef ucuz değil parça fiyatları. Ses yalıtımı rahatsız ederse, bir yalıtım yaptırılır uzun yıllar binilir temiz şekilde.