Honor 200 tabiri caizse cok gizemli bir telefon. 200 Pro hakkinda bir suru kaliteli inceleme bulabilirken 200 hakkinda bulamiyorsunuz. Birazdan siz de neden gizemli dedigimi anlayacaksiniz.

Panelle ilgili adam akilli tek bilgiyi DxOMark'tan elde edebiliyoruz. Bazilarinizin surati eksidi farkindayim ama kameranin aksine ekran testlerinde asiri bir taraf tutma sezmiyorum ben. A55 ile ayni siraya koymuslar. Orta segmentin en iyilerine oynuyor demektir bu.

7 Gen 3'un CPU gucu fiyatinda pek siritmiyor. Parantez acmam gerekiyor ki prime cekirdegi cok zayif. Yani rendering'le ugrasan birini uzebilir. GPU'su fiyatina gore zayif diyebilecegimiz bir kategoride. 888'in fanla desteklenmis hali kadar guclu. Cok daha guclu alternatifler var. Sogutmasi hakkinda maalesef bilgimiz yok.

Ana kamerasinda 1/1.56" boyutunda alistigimiz bir sensor var. A55'ten S24'e kadar bu boyutta sensorleri goruyoruz. Honor 90'dan sonra downgrade yasanmis ama donanimsal acidan fiyatini karsiliyor. Geri kalan kameralarda sensor bilgimiz yok ve not dusmek gerekir ki 4K 60 FPS video kaydi alamiyorsunuz. 200 ile 200 Pro'nun telefoto kameralari 2.5x optik zum yapabiliyor ve 50 MP. Eger sensorleri ayni ise (IMX856) bu yonde basarili bir cihazdir. Genis acilari da megapiksel degerine bakarsak ayni olabilir. Uzgunum ki emin olmamiz icin yeterli veri yok. On kamera da Allah'a emanet ama Honor'un on kameralari kotu olmuyor genelde.

Cihazin guncelleme destegi ve malzeme kalitesi de soru isareti. Butun bunlarla birlikte %90 ekran/govde orani ile S23 FE'den cok daha premium duran bir cihaza sahip oluyorsunuz. Magic OS'i sahsen seviyorum, One UI'dan cok daha hafif. Nihayet alinabilir bir fiyata dusmus. Cogu ozelligi fiyatini karsilayan bir urun.
Konudan bagimsiz, arada kalip S23 FE'yi dusunenler magazada incelesin derim. 700 dolarlik bir telefon gibi hissettirmiyor hic.