Merhaba, yaklaşık 7 senedir iPhone X kullanıyorum ve artık değiştirmek istiyorum ancak telefonlara dair hiçbir bilgim yoktu. En son çıkış yapan iPhone'un hangi model olduğunu bile bilmiyordum, yeni yeni araştırıp az çok bilgi sahibi oldum. Yeni telefon alıyorken eski bir model almak istemediğimden ve Apple ya da iOS takıntım olmadığından daha uygun fiyatlı bir Android telefon almaya karar verdim. Alacağım telefonun beni minimum 3-4, mümkünse 5-6 sene götürmesini hedefliyorum ve 2018 yılında çıkış yapmış telefonumdan aşağı kalır yanı olmasın da istiyorum açıkçası. Bu yüzden kamerasının iyi olması önemli. Telefonda çok fazla oyun oynamıyorum ancak anladığım kadarıyla telefonun uzun ömürlü olmasını etkileyen faktörlerden biri de işlemciymiş bu yüzünden seçtiğim telefonlarda işlemciye önem verdim. Çok fazla video, dizi, film izlerim bu yüzden ekranın kaliteli olması çok önemli. Batarya da aynı şekilde hem şarj süresi hem de kullanım süresi olarak iyi olması yine önemli.
Samsung Galaxy S24 FE öne çıkıyor ancak hem yavaş şarj hem de ekran çerçeveleri estetik açıdan beni biraz itiyor. S25 FE modeliyle alakalı sızıntılar 45W hızlı şarj destekleyeceğini söylese de bataryanın 4500 MAh'e düşeceği de söyleniyor. Düşmese bile 4900 civarı olacağı söyleniyordu yani çok büyük gelişmeler var mış gibi durmuyor. Bu yüzden S25 FE beklemek de S24 FE de çok içime sinmiyor.
Honor 400 Pro, 6000 mAh batarya, 100W hızlı şarj ve Snapdragon 8 gen 3 işlemcisiyle öne çıkıyor. Tasarım olarak da hoşuma gitti ancak bilmediğim bir marka ve 3 yıl güncelleme garantisi kafamı karıştırıyor. 4-5 sene kullanmayı hedeflerken 3 büyük güncellemeden sonra telefon çöp mü olacak demek bu? Yoksa ben hala akıcı, düzgün bir şekilde kullanmaya devam edebilecek miyim?
Xiaomi 14T Pro, dimensity 9300+ işlemciyle, Dolby vision, HDR10+ gibi ekran özellikleriyle ve 120W hızlı şarjıyla öne çıkan diğer telefon. "Xiaomi'den uzak dur" ya da "HyperOS ile uğraşılmaz" gibi yorumlara denk geldiğim için Xiaomi ile alakalı kafamda soru işaretleri oluştu ve sizlere sormak istedim. Xiaomi 15T ya da Pro versiyonunu beklemeyi de düşünebilirim.
Yukarıda bahsettiğim özelliklerden hangisi çok önemli hangisi değil bilmediğimden telefonların hangi yönlerden beni cezbettiğini yazmam gerektiğini düşündüm.
3 telefonun da kameraları belirli bir seviyenin üstünde olduğu ve çekim kaliteleri arasında aşırı büyük farklar göremediğim için eşitmiş gibi düşündüm.
Honor 400 Pro ve Xiaomi 14T Pro'ya daha yakınım ancak o fiyatlara çıkmana gerek yok S24 FE ya da S25 FE senin işini görür derseniz de düşünebilirim tabii ki.
Sonuç olarak güvenlik ve Android güncellemelerinin önemini ve kullanım ömrüne etkisini açıklayabilir misiniz? Benim beklentilerimi göz önünde bulundurunca sizce bu 3 telefondan hangisini tercih etmem mantıklı olur?
Uzun zamandır iPhone kullanıyordum ve 3 markayla alakalı da tecrübem sıfır. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Tavsiye edeceğiniz başka bir model varsa dikkate alırım, teşekkürler.