Honor 400 Pro vs Xiaomi 14T Pro vs Galaxy S24 FE

Bütçe
35.000 TL

Dzdenoglu

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 7 senedir iPhone X kullanıyorum ve artık değiştirmek istiyorum ancak telefonlara dair hiçbir bilgim yoktu. En son çıkış yapan iPhone'un hangi model olduğunu bile bilmiyordum, yeni yeni araştırıp az çok bilgi sahibi oldum. Yeni telefon alıyorken eski bir model almak istemediğimden ve Apple ya da iOS takıntım olmadığından daha uygun fiyatlı bir Android telefon almaya karar verdim. Alacağım telefonun beni minimum 3-4, mümkünse 5-6 sene götürmesini hedefliyorum ve 2018 yılında çıkış yapmış telefonumdan aşağı kalır yanı olmasın da istiyorum açıkçası. Bu yüzden kamerasının iyi olması önemli. Telefonda çok fazla oyun oynamıyorum ancak anladığım kadarıyla telefonun uzun ömürlü olmasını etkileyen faktörlerden biri de işlemciymiş bu yüzünden seçtiğim telefonlarda işlemciye önem verdim. Çok fazla video, dizi, film izlerim bu yüzden ekranın kaliteli olması çok önemli. Batarya da aynı şekilde hem şarj süresi hem de kullanım süresi olarak iyi olması yine önemli.

Samsung Galaxy S24 FE öne çıkıyor ancak hem yavaş şarj hem de ekran çerçeveleri estetik açıdan beni biraz itiyor. S25 FE modeliyle alakalı sızıntılar 45W hızlı şarj destekleyeceğini söylese de bataryanın 4500 MAh'e düşeceği de söyleniyor. Düşmese bile 4900 civarı olacağı söyleniyordu yani çok büyük gelişmeler var mış gibi durmuyor. Bu yüzden S25 FE beklemek de S24 FE de çok içime sinmiyor.

Honor 400 Pro, 6000 mAh batarya, 100W hızlı şarj ve Snapdragon 8 gen 3 işlemcisiyle öne çıkıyor. Tasarım olarak da hoşuma gitti ancak bilmediğim bir marka ve 3 yıl güncelleme garantisi kafamı karıştırıyor. 4-5 sene kullanmayı hedeflerken 3 büyük güncellemeden sonra telefon çöp mü olacak demek bu? Yoksa ben hala akıcı, düzgün bir şekilde kullanmaya devam edebilecek miyim?

Xiaomi 14T Pro, dimensity 9300+ işlemciyle, Dolby vision, HDR10+ gibi ekran özellikleriyle ve 120W hızlı şarjıyla öne çıkan diğer telefon. "Xiaomi'den uzak dur" ya da "HyperOS ile uğraşılmaz" gibi yorumlara denk geldiğim için Xiaomi ile alakalı kafamda soru işaretleri oluştu ve sizlere sormak istedim. Xiaomi 15T ya da Pro versiyonunu beklemeyi de düşünebilirim.

Yukarıda bahsettiğim özelliklerden hangisi çok önemli hangisi değil bilmediğimden telefonların hangi yönlerden beni cezbettiğini yazmam gerektiğini düşündüm.

3 telefonun da kameraları belirli bir seviyenin üstünde olduğu ve çekim kaliteleri arasında aşırı büyük farklar göremediğim için eşitmiş gibi düşündüm.

Honor 400 Pro ve Xiaomi 14T Pro'ya daha yakınım ancak o fiyatlara çıkmana gerek yok S24 FE ya da S25 FE senin işini görür derseniz de düşünebilirim tabii ki.

Sonuç olarak güvenlik ve Android güncellemelerinin önemini ve kullanım ömrüne etkisini açıklayabilir misiniz? Benim beklentilerimi göz önünde bulundurunca sizce bu 3 telefondan hangisini tercih etmem mantıklı olur?

Uzun zamandır iPhone kullanıyordum ve 3 markayla alakalı da tecrübem sıfır. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Tavsiye edeceğiniz başka bir model varsa dikkate alırım, teşekkürler.

Tartışmasız Honor.

Xiaomi'nin yazılımı IPhone'dan geçişte en üzeceklerden biri. Honor ile Samsung bu kadar üzmez. Aralarından Samsung 6 yıl 14t Pro 4 yıl Honor 400 Pro 3 yıl güncelleme veriyor.
Telefonlara gelecek olursak, hızlı şarj acil durum dışında gereksiz. Bataryanında ömrünü kısaltır. Ben pek gerek görmüyorum ki 1 saatte şarj gayet yeterli.
Honor 400 Pro iyi bir telefon olsa da kötü kasa, optik parmak izi ve S24 feden genel olarak daha kötü kamera paketi sunuyor.
Xiaomi 14t ise sadece oyuncu olanlara öneririm.
Ve aynı zamanda S24 de alabilirsin o bütçede. Bu yüzden S24'ü önerirsem aralarında en iyisi o olur.
Sorularına cevap verecek olursam, bu cihazların güncelleme ömrü bitse bile uzun süre kullanılıyor ama güvenlik güncellemesi vs almıyorlar. Hepsi iPhone X'ten çok daha iyiler.
Ama S24 FE Xiaomi 14t Honor 400 Pro arasından seçeceğim dersen Honor 400 Pro.

S24'ün 6.1 inç ekrana, 8GB RAM belleğe ve 4000 mAh bataryaya sahip olması eksi değil mi?
Tartışmasız Honor.
Güncelleme desteğinin 3 yıl olması ömrünü kısaltmaz mı yani?

S24'ün 6.1 inç ekrana, 8 GB RAM belleğe ve 4000 mAh bataryaya sahip olması eksi değil mi?

One UI gayet iyi bir yazılım. 8 GB RAM yetecektir. Bir tek batarya eksi diğerlerine göre.(işlemcide dahil ama FPS değerleri aynı kağıt üstünde eksi )
Daha iyi malzeme kalitesi ultrasonik parmak izi, daha iyi kamera. Eğer batarya daha iyi olsun dersen S24+.

Güncelleme desteğinin 3 yıl olması ömrünü kısaltmaz mı yani?

Evet kısaltır ama 6 yıl rahat kullanılır.

Ekran boyutu o kadar olmasa da batarya büyük bir eksi benim için çok cazip gelmedi ancak söylediklerinizi dikkate alacağım.

Çıkabiliyorsan S24+ ya da S25 öneririm. S25 batarya açısından geride kalsa da diğerlerinden kamera olarak, donanım ve ömür olarak daha iyi. Muhtemelen ekran olarak da daha iyi. Hem sağlam bir Amoled hem de LTPO desteği var. Zaten sınıf olarak da düz S'ler konumlama olarak söylediğin cihazlardan bir sınıf yukarıda.

Eksi olarak ise ekranının küçük olması ve (Plus model alırsan sorun yok, S25 için geçerli bu pil ve ekran olayı) pilinin nispeten daha az gitmesi söylenebilir. 45 dakikada %80-90 şarj olması sana yetecekse W olayına çok takılma. 14T Pro'ya 120W destek veren Xiaomi daha üst model olan ve gerçek amiral olan Mi 15'e 120W vermiyor. Bu tabii ki Samsung'u da aklamıyor orası ayrı.

S24 ise alınabilir bir cihaz ama küçük cihaz sorun olmayacaksa. S25'e dediğimiz şeyler hemen hemen S24 için de geçerli. Daha iyi kamera, daha iyi bir ekran ama küçük, daha uzun güncelleme, bunların yanında pil ömrü olarak ekside. Güç anlamında da S25 gibi daha güçlü değil ama denk sayılır Honor ve Xiaomi ile. Daha premium bir cihaz.

Çıkabiliyorsan, küçük cihaz sorun değilse, 1 gün pili çıkarması sana yetecekse S25'i düşünmeden al. Ben büyük ekran istiyorum diyorsan oradaki en güçlü savaşçı S24+, ikinci sıraya onu yaz. Üçüncü sıra biraz karışık, ben kendi kullandığım S24'ü alırdım orada yine (Kamera ve daha premium bir telefon) ama Honor ve Xiaomi de gayet olur. Honor 3 yıl olayı olmasaydı bence Xiaomi'yi elerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…