Dzdenoglu
Çalışkan
Android cihazlara karşı bir şeyim yok. Sadece karar vermekte zorlandım. iPhone 16e'nin fiyatı 42000 TL, 256 GB modeli ise 49000TL. Bu fiyatlara çıkmak istemiyorum ve iOS olmasına gerek yok.Bence bu kadar Android cihazlara karsi celişkiniz var, iPhone 16E almaya ne dersiniz?
@16015, hocam sizde S24 kullanıyordunuz sanırım. Tecrübelerinizi aktarırsanız bence onun için iyi olur.
Xiaomi 14t Pro ile yakın fiyatta olduğundan S24 önerdim. Çıkarsan Max S24+ a çık şahsen mağazada vs incele. Ama çıkamazsan ya da çok gerek yok dersen Honor 400 Pro alabilirsin.
Ve Honor 400 Pro'nun S24'e göre üstün olduğu konu batarya ile işlemci. Aklına gelen diğer şeylerde S24 daha iyi.
S24FE bakın yada 14T Pro. S24'e çıkmanız mümkün mü?
Batarya eksi tek.
S24 alman iyi olur. Batarya hariç her konuda isteklerini karşılıyor. Samsung'un yazılımı Xiaomi gibi ağır değil. 8 GB RAM yetiyor. Honor'u almanı önermem. Bir gün nakit ihtiyacın olsa kolay kolay satamazsın. Samsung'u istediğin gibi satabilirsin. Ha benim için hiç önemi yok dersen ve Avrupa'dan 3 yıl daha az güncelleme almak umurunda değilse Honor 400 Pro daha iyi. Ben S24 alırdım bir S23 kullanıcısı olarak.
Her ne kadar övseniz de başka yönlerden daha iyi olsa da S24'ün bataryası benim için ciddi anlamda eksi olduğundan çok sıcak bakamıyorum.O zaman Xiaomi 14T Pro ve Honor 400 Pro'yu bir kefeye, S24'ü bir kefeye ayıralım.
Size S24, S25 diye ısrar etmemizin sebebi açıkcası daha kaliteli bir cihaz alıyor olmanız. Her ne kadar genel anlamda Honor ve Xiaomi'nin modelleri S24 FE'den biraz daha iyi olsalar da o ligdeler, S24'ün rakibi Xiaomi "T" değil "Mi"dir.
Ekran ve kamera olarak daha iyi, güncelleme olarak daha uzun ömürlü, (Yok 8 GB yetmez, yok güncellemeyle bilerek yavaşlatıyorlar gibi aslı olmayan safsatalara inanmazsanız eğer, iddia eden kanıtını da sunabilir) daha premium bir cihaz için S24, daha büyük ekran, daha hızlı şarj ve daha iyi giden pil için Honor alabilirsiniz.
S24 ile benim deneyimlerime gelecek olursak 1 senedir kullanıyorum cihazı. Son iki günde aldığım açık ekran süresi 6 saat aşağı yukarı. Exynos ısınıp patlayıp çatlamıyor. Testleri var, S24+ Xiaomi 14T Pro'dan daha iyi oyun oynatıyor. 25W ile 0-90 50 dakikada şarj oluyor, son %10 15-20 dakika sürüyor.
Bunların hepsini düşünün taşının, neyi daha çok istediğinize karar verin, ona göre seçin. 3 telefon da fiyatını hak eden ve sizi mutlu edecek cihazlar.
Güncelleme almaması kullanım için çok da önemli değil bu arada ama alması da önemsiz değil. Yeni özellikler, görünümler, "telefon hala yeni" diyebileceğiniz her şey güncellemede yatıyor. 8 gen 3 kullanan cihaza 3 sene güncelleme vermek eksidir.
Bu üçü arasından S24 FE, Honor'un Türkiye desteği çok kötü. Xiaomi'nin ise yazılımı diğerlerine göre iğrenç denecek kadar kötü. S24 FE'nin kamerası diğerlerine göre daha iyi. İşlemcisi de pek geri kalmamakta. Kısacası bu üçü arasından S24FE daha iyisini almak isterseniz S24+, S25 ya da S25FE'yi bekleyebilirsiniz.
Güncellemesi biten telefonlar çöp olmaz, kullanılamaz hale gelmez. Kısıtlanmış FE cihazlarından uzak durmanı öneririm. S25 FE beklenecek bir cihaz değil, zaten S24 FE'nin aynısı. S24 ise batarya olarak bariz geride, Exynoslarda şarj tüketimi ve ısınma olayı rakiplerine göre daha fazla oluyor. 8 GB RAM ise 6-7 yıl güncelleme alan cihazlar için kullanıcıyı zora sokacak bir durum. Ayrıca Samsung'un ilk 2-3 güncelleme sonrasındaki güncellemeleri eskitme mantığına dayandığından, 7 yıl güncelleme garantisi vermesi pazarlama stratejisi amaçlı olduğunu apaçık görmek mümkün.
Beklentilerinize göre Honor 400 Pro tercih etmeniz mantıklı olur.
S25 FE ve 15T beklemeyi düşünüyordum ancak S25 FE'nin sızıntılarına göre kamera ve tasarım olarak S24 FE ile hemen hemen aynı. İlk sızıntılarda bataryada 200 mAh artış görülürken şu anki sızıntılarda 4700'den 4500'e düşeceği şeklinde. İşlemcisi 2400e yerine 2400 olacakmış. Benim adıma gerçekten tek artısı 25W değil 45W hızlı şarj olması. Bunlardan dolayı S25 FE'den umudu kestim.Mi 14T ve S24 FE incelediğimde bana S24 FE dâhâ cazip gelmişti, elimde dâhâ tok duruyordu.
S25 FE ve Mi 15T beklemeye karar verdim, ikisini de beğenmezsem S24 Plus falan bakacağım.