Curhicsum

Çalışkan
Laptop'um BIOS update sırasında kapandı ve bozuldu. HP logosu dahi gelmiyor. CH341A ile programlamaya çalışıyorum ve program "Current programmer: CH341 Black", "IC not responding" gibi uyarılar veriyor. Detect tuşuna bastığımda çipi tespit edemiyor ancak entegrenin üzerinde "25B64CSIG" yazılı. Entegre bozuk olsa bile çipi tespit edip okuması sadece yazamaması lazım duyduğuma göre.

CH341A'da hem kırmızı hem de sarı ışık sabit yanabiliyor. Ayrıca anladığım kadarıyla 3.3v ile çalışıyor ama bunun için ayar yapmam gerekli mi, fabrika çıkışlı 3.3v seçili mi geliyor belli değil. 5v modunda olduğu için entegreyi okumamasından şüpheleniyorum ve clip'i entegreye taktığımda kırmızı ışık sönüyor. Destek almak için post atıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'um BIOS update sırasında kapandı ve bozuldu. HP logosu dahi gelmiyor. CH341A ile programlamaya çalışıyorum ve program "Current programmer: CH341 Black", "IC not responding" gibi uyarılar veriyor. Detect tuşuna bastığımda çipi tespit edemiyor ancak entegrenin üzerinde "25B64CSIG" yazılı. Entegre bozuk olsa bile çipi tespit edip okuması sadece yazamaması lazım duyduğuma göre.

CH341A'da hem kırmızı hem de sarı ışık sabit yanabiliyor. Ayrıca anladığım kadarıyla 3.3v ile çalışıyor ama bunun için ayar yapmam gerekli mi, fabrika çıkışlı 3.3v seçili mi geliyor belli değil. 5v modunda olduğu için entegreyi okumamasından şüpheleniyorum ve clip'i entegreye taktığımda kırmızı ışık sönüyor. Destek almak için post atıyorum.
1. Bağlantıları Kontrol Et:
- CH341A adaptörünün doğru şekilde bağlandığından emin olun. Pinlerin yerleşimini kontrol edin ve chuplörün (clip) entegreye tam oturduğunu doğrulayın.
- Kırmızı ve sarı ışıkların durumu bağlantıların doğruluğunu gösterir. Kırmızı ışık yanıyorsa, genellikle cihazda bir sorun var demektir.

2. Güç Seçimini Ayarlayın:
- CH341A üzerindeki jumper'ları kontrol edin. Eğer çipi okumakta sorun yaşıyorsanız, 3.3V modunun seçili olduğundan emin olun. Genelde 5V modu kullanıldığında, 3.3V ile çalışan entegreleri okuyamaz.
- Jumper’ı 3.3V için doğru konuma getirin.

3. BIOS Çipini Kontrol Edin:
- Çipin üzerindeki yazıyı kontrol edin; "25B64CSIG" doğru bir çip numarası olduğu için CH341A'nın bu çipi tanıması gerekir.
- Çipin fiziksel olarak zarar görmediğinden emin olun. Bazen, çip doğru takılsa bile hasar görmüş olabilir.

4. Programlama Yazılımını Kontrol Edin:
- CH341A için kullandığınız yazılımın güncel olup olmadığını kontrol edin. Eğer mümkünse başka bir donanım veya yazılım kullanmayı deneyin.
- Yazılım ayarlarında doğru çip tipinin seçildiğinden emin olun.

5. Ekstra Güç Sağlayın:
- Eğer entegreyi okuma işlemi başarılı olmuyorsa, ayrı bir güç kaynağı ile çipe ekstra güç sağlamayı deneyebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra tekrar deneyin.

6. Yeni Bir Çip Testi:
- Eğer yukarıdaki adımlardan hiçbiri işe yaramazsa, başka bir 25B64CSIG çipi ile deneme yapmayı değerlendirin. Eğer yeni çip tanınırsa, mevcut çipinizde fiziksel bir arıza olabilir.

7. Geri Bildirim ve Takip:
- Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, hata mesajları ve durumlarla birlikte ileride tekrar desteğe başvurabilirsiniz.

Başarılar dilerim!