Peace86

Başarılı
Özellikle Victus kullanıcılarının sık karşılaştığını gördüğüm Hall sensörü sorunu için tüketiciler cihazlarını garantiye yolluyordu. Yollanan cihazların ya anakartı değiştiriliyordu ya da daha rezil bir biçimde sadece Hall sensörü sökülerek gönderiliyordu.

Ben HP Omen U0006NT modelini kullanıyorum (i7-13700HX ve RTX 4060). Modelde hâlihazırda Hall sensörü sorunu var mı yok mu bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 sene kullandım, henüz bir sorun çıkmadı ama bu, benim kullanış tarzımla alakalı olabilir. Bildiğim kadarıyla Hall sensörünün arıza asıl kaynağı, işlemcinin fazla yakınına koyulmasından dolayı fazla ısınıp bozulmasıydı. Ben işlemci turbo frekansını kısarak kullandığım için çok fazla ısınma olmuyor.

Aklımda elimdeki ürünü satıp şarjı daha uzun gidecek bir modele geçme fikri var ama kusurlu ürünü kusurunu bildirerek satması biraz zor. Eğer Hall sensörü sorunu artık garanti sürecinde kalıcı olarak düzeltiliyorsa (mesela farklı şemada bir anakart kullanılıyorsa) daha rahat satabilirim diye düşünüyorum. Böyle bir gelişme var mı yoksa hâlâ eski yöntemlerle mi devam ediliyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Garanti süresince evet çözüldü. Sonrası için kalıcı mı değil mi zaman gösterecek. Ben bendeki cihazı sattım arkadaşıma. Durumu da biliyor. Bir şey olursa sen ilgilenirsin dedi, ok dedim sattım.

Garanti süresince evet çözüldü. Sonrası için kalıcı mı değil mi zaman gösterecek. Ben bendeki cihazı sattım arkadaşıma. Durumu da biliyor. Bir şey olursa sen ilgilenirsin dedi, ok dedim sattım.

Evet aynı videoyu başka bir forumda da attılar az önce bitirdim izlemeyi. Çözümün ne olduğunu, kalıcı olup olmadığını bilememek can sıkıcı fakat sattıktan sonra laptopla bir işim kalsın istemiyorum. Bir de videoda adı geçen BDH Bilişim'i Hp'nin yetkili servis bulma sitesinde göremedim ama konum olarak aynı " Hp İstanbul Metrocity AVM Servis Merkezi : Tüketici Ürünleri" adında bir yer var. BDH Bilişim'in Google'daki yorumları da beni bir tık korkuttu açıkçası. Siz tavsiye eder misiniz?

Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Çünkü hall sensörü geçen yılın RTX 4000 serisi cihazlarında vardı. Şimdi RTX 5000 serisi Victuslar çıktı. Eğer yeni bir anakarta geçildiyse sorun çözülmüş demektir ama yeni anakart mı yoksa eski anakart mı kullanıldı bilgi yok.

Evet aynı videoyu başka bir forumda da attılar az önce bitirdim izlemeyi. Çözümün ne olduğunu, kalıcı olup olmadığını bilememek can sıkıcı fakat sattıktan sonra laptopla bir işim kalsın istemiyorum. Bir de videoda adı geçen BDH Bilişim'i Hp'nin yetkili servis bulma sitesinde göremedim ama konum olarak aynı " Hp İstanbul Metrocity AVM Servis Merkezi : Tüketici Ürünleri" adında bir yer var. BDH Bilişim'in Google'daki yorumları da beni bir tık korkuttu açıkçası. Siz tavsiye eder misiniz?
BDH rezil bir firma. Bunu biliyorum en azından.

Bu konuyu ben de çok merak ediyorum. Çünkü hall sensörü geçen yılın RTX 4000 serisi cihazlarında vardı. Şimdi RTX 5000 serisi Victuslar çıktı. Eğer yeni bir anakarta geçildiyse sorun çözülmüş demektir ama yeni anakart mı yoksa eski anakart mı kullanıldı bilgi yok.
Evet maalesef bunun cevabını öğrenemedikçe sorun kesin olarak çözüldü mü bilemeyeceğiz.