Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cyberblugy

Başarılı
Yer
Palmont City
HP NC8430 laptopa Windows XP yükleyeceğim ama böyle bir hata alıyorum, ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• 2bd50290-2ed0-4ab7-81d5-7fef6afd5113.webp
    2bd50290-2ed0-4ab7-81d5-7fef6afd5113.webp
    73,7 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
USB'ye Windows XP ISO'sunu Rufus yerine WinSetupFromUSB ile yazdırın. Rufus, XP'de problem çıkarıyor.
Bu hata XP yüklemenize engel değil. Ha XP'yi yüklemek için taktığınız CD'den boot etmek yerine böyle bir hata geliyorsa CD'yi hatalı yazdınız demektir. CD'de boot sektörü olmalı. ISO dosyasını kalıp olarak yazdırmanız gerekiyor ki ISO'nun kendisi de boot edilebilir olmalı.

Ek olarak cihazın kendi depolama birimi arızalı ise de bu hatayı alma ihtimaliniz var.

Bu hata XP yüklemenize engel değil. Ha XP'yi yüklemek için taktığınız CD'den boot etmek yerine böyle bir hata geliyorsa CD'yi hatalı yazdınız demektir. CD'de boot sektörü olmalı. ISO dosyasını kalıp olarak yazdırmanız gerekiyor ki ISO'nun kendisi de boot edilebilir olmalı.

Ek olarak cihazın kendi depolama birimi arızalı ise de bu hatayı alma ihtimaliniz var.

USB üzerinden yüklemeyi deniyorum daha önce Windows 7 ve Vista yüklemiştim fakat XP yükleyemiyordum.