Emre Uysal

Çalışkan
Merhaba bu konuda sizlere danışmak istedim. Bende HP Omen 16 4060 R7 7840 bişlemcili bir laptop var fakat gücü benim için yeterli değil. Okul için de taşınabilir bir şeye ihtiyacım var o yüzden masaüstü alamıyorum. Bir arkadaşımla bu konuyu konuşurken bana kendi Omen 16 4080 i7 13700HX bilgisayarıyla takas teklif etti. O da pek oyun oynamadığı ve nakite ihtiyacı olduğu için böyle bir şey önerdi. İki bilgisayarın da garantisi var, benimki 17 ay onunki 13 ay. Bilgisayarımın üstüne 25.000 istiyor sıfırları arasındaki fark 30.000 civarı. Sizce mantıklı mı Omen diğer markalara göre 4080 için daha düşük performans veriyor 4-5 FPS civarı. Kendim satıp ASUS vb. yakın fıyatlı 4070 veya 2. el 4080 bir şey bakmam daha mı mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
4-5 FPS'ten bir şey olmaz zaten Omen'lar güzel cihazlar. Bence yapılabilir

Son düzenleyen: Moderatör:
60 ve 55 arasındaki fark gibi düşünüyorum nedense 130 125 gibi değil de ama 4080 mobil bile olsa 3080 dengi deniyor 2K da 60FPS'e düşer mi laptop optimizasyonu kötü olmayan oyunlarda spiderman 2 tarzı?
Laptop PC fark etmiyor optimizasyon konusunda. Optimize olsun kafam rahat olsun için konsol şart. Oyunun benchmarklarına bakmadım. Omen güzel dedim ama söz konusu model ne kadar iyi bilmiyorum.

Konuyu kapatmak için yazıyorum. Arkadaşım kendi bilgisayarını başkasına sattı ve benim bilgisayarımı satın aldı. Ben de şansıma sıfır kapalı kutu bir ASUS G16 G614jz buldum Intel omenların sorunlu olduğunun söylenmesi ve baktığım kıyaslarda hem pil ömrü hem de performans olarak ASUS'un daha performanslı olması üatelik 5000 lira gibi bir farka sıfır kapalı kutu ürün alabilmek beni cezbetti ve ASUS'u aldım. Tekrardan teşekkürler tüm öneri ve yardımlarınız için.