Calmdownbruh

Uzman

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 sistem bilgileri

sistem bilgileri

• laptop: HP Omen gaming laptop 17-DB0xxx
  • CPU: AMD Ryzen 7 8845HS
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU (8 GB)
  • RAM: 32 GB (2×16 GB) DDR5 5600 MHz (Dual channel)
  • disk: NVMe SSD
  • ekran: 240 Hz
  • adaptör: orijinal HP adaptör (prizde kullanılıyor)

Dün laptopuma format attım, EFT'de 150-160 FPS alabilirken şu an 60-70 FPS alıyorum. Her şeyi denedim neyi eksik yaptım? Escape from Tarkov açıkken GPU kullanımı %50-70 arası geziyor CPU kullanımı ise %20-30 arası. Desteklerinizi bekliyorum

Dosya Ekleri

• XAXA1.webp
    XAXA1.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz format, Full Windows Update, Full Store Update, NVIDIA App ve Update, HP Support asistant ve Update, Gaming Hub ve Update tamam mı?

Gaming Hub'ta performans modunda mıyız? FPS limit falan olabilir mi gözden kaçırdığın?

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU driverları güncel mi? Öyleyse DDU ile driver silip 577.xx gibi bir sürüme geri dönün. Son driverların çoğunda problemler var. Ayrıca format sonrası bütün performans ayarlarınızı da doğru yaptığınıza emin misiniz?

Hocam temiz kurulum yaptıysanız driver eski olabilir mi klişe olucak ama?
Yaptım çok dikkat ettim, 591.86 olarak kurdum. Az önce fark ettim AMD Chipset driver kurulmamış işlemcinin kurdu ama sonuç aynı ...

Temiz format, Full Windows Update, Full Store Update, NVIDIA App ve Update, HP Support asistant ve Update, Gaming Hub ve Update tamam mı?

Gaming Hub'ta performans modunda mıyız? FPS limit falan olabilir mi gözden kaçırdığın?
Hepsi tam, çok dikkatli bir şekilde yaptım. Hatta kurulumda CS2 de aldığım 150-200 olan fps 300 lere çıktı daha yüksek ayarlarda ama ESCAPE from tarkov'da 50-60 lara düştü. Şaka gibi yani CS2 %95 GPU kullanırken EFT %50 LERE zor çıkıyor .

GPU driverları güncel mi? Öyleyse DDU ile driver silip 577.xx gibi bir sürüme geri dönün. Son driverların çoğunda problemler var. Ayrıca format sonrası bütün performans ayarlarınızı da doğru yaptığınıza emin misiniz?
Çok eminim, dikkatli bir şekilde yaptım . Zaten EFT'deki o fps'e format atmadan önce yaptığım optimizasyonlarla ulaştım + Process lasso dahil olmak üzere her şeyi şu anda aynı yapmama rağmen sonuç hüsran...

Yaptım çok dikkat ettim, 591.86 olarak kurdum. Az önce fark ettim AMD Chipset driver kurulmamış işlemcinin kurdu ama sonuç aynı ...
Format dolayısıyla tercihlerin sıfırlandığı için oyununu CPU çalıştırıyor olabilir yani entegre grafik. Masaüstüne sağ tık yap, NVIDIA denetim masasına gel, 3D ayarlarının yönetilmesine gel, ordan da tercih edilen grafik işlemcisini Yüksek Performanslı NVIDIA işlemcisini seç. Tabi laptop olduğu için güç planın da sıfırlanmış olabilir, denetim masasına girip aramaya güç seçenekleri yazıp dengeli'den yüksek ve nihai performansa alabilirsin.

Ayrıca Windows ayarlarından oyun modu, donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını açmayı unutma.

Son düzenleme:
Format dolayısıyla tercihlerin sıfırlandığı için oyununu CPU çalıştırıyor olabilir yani entegre grafik. Masaüstüne sağ tık yap, NVIDIA denetim masasına gel, 3D ayarlarının yönetilmesine gel, ordan da tercih edilen grafik işlemcisini Yüksek Performanslı NVIDIA işlemcisini seç. Tabi laptop olduğu için güç planın da sıfırlanmış olabilir, denetim masasına girip aramaya güç seçenekleri yazıp dengeli'den yüksek ve nihai performansa alabilirsin.

Ayrıca Windows ayarlarından oyun modu, donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını açmayı unutma.
Hepsi anlattığın gibi yaptım ancak sonuç yine aynı maalesef. Dün neyi yapmıştım da bugün neyi yapmıyorum onu bilmiyorum :(

Hayatımda bir kere Recep Baltaş yardımcı olabilir mi ?

Son düzenleme:
CS2'de düzelip tarkovda düzelmediyse sıcaklık kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Gaming Hub üzerinden performans moduna alıp sıcaklıkları ve kullanımları takip eder misiniz?