Bütçe
100.000-120.000 TL
1.ci cihaz sabah 119.999tl falandı. 20bin tl zam yapmış satıcı. Ülkenin durumu bu maalesef.
Asusun numerik tuşları sorun olmamalı. Onun ayarı vardır açılıyordur. açılmıyor isede harici klavye sorunu çözer. Hp ve asusun soğutması arasında fark var. 3.cu bir fan var arada. Hp de gene mutlu edebilir ama sizin tercihiniz. O cihazda uygun.
Sanırım touch pad kısmında açılabiliyor ama bilemedim. Numerik klavyeyi kullanıyorum açıkcası önemli benim için yani. Ciddi rahatlık sağlıyor bana. Bu rahatlığı bozmak istemem.

Hocam dediğim gibi ASUS, Lenovo veya MSI gibi markalara yönelmeniz en iyisi olacaktır. En azından kafanız rahat eder, sürekli diken üstünde olmazsınız bir sorun çıkacak diye.
Her markada problemler çıkabilir. Dediğim gibi şahsen 15 senedir HP kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. Zaten HP ye olan yakınlığımda bu sebepten.

Vatan'da incelediğiniz 18 inçlik Predator cihaz ile linkini attığınız Predator aynı değil. Attığınız linkteki cihaz Predator Helios Neo 18 iken Vatan'daki 5080 model sadece Predator Helios 18. Predator Helios Neo 18 kasaların 5080 / 5090 ekran kartı bulunduran herhangi bir modeli yok, 5070 Ti var sadece maksimum. O Predator Helios 18 kasa zaten iyi değil, arka gövde 59 dereceleri görebiliyor ve pek çok eksisi var. Bahsettiğiniz inceleme videolarını görmek isterim.

Attığınız Omen Max yerine bu Omen Max modeli tercih etmeniz daha mantıklı olur:

Hibrit sıvı metal macunla geliyor (Omen Cryo Compound), rakip çoğı sıvı metalli cihazlara göre daha kötü soğutma performansı sergilemiş. CPU kısmı sıcak çalışabiliyor bu sebeple, hibrit olmasına rağmen sıvı metal akması yaşadığını belirten kullanıcılar bile olmuş bu modellerde. Bunun dışında Vapor Chamber soğutma sistemli genel olarak iyi bir model diyebiliriz, GPU soğutmada oldukça başarılı. iGPU performansı önemli değilse AI 9 HX 375 model yerine çok daha mantıklı olur. Dahili W11 Homeda ekstra bir avantajı. 5080 modellere bütçeniz el veriyorken 5070 Ti bakmayın, maksimum nereye kadar bütçenizi zorlayabilirsiniz? Daha iyi cihazlar bulunabilir.

Kasaların farklı olduğunu farketmemiştim onu araştırırım tekrardan. Ayrıca dediğiniz gibi o makine bildiğiniz yanıyordu.

Bu arada inceleme videosu olarak bizzat Recep Baltaşın videosunda gördüm. Oyunlarla ilgili FPS bilgilerini verirken ekranda sıcaklık değerleride yazıyordu. Bazı oyunlarda nispeten serin kalsa da bazı oyunlarda turbo modda olduğu halde sürekli 80-85 üzerinde seyrederken performans modunda geçen 2 oyundan birinde (5 senelik cyberpunk tı yanlış hatırlamıyorsam) 90-95 civarında seyrediyordu. Açıkçası ben ileriye dönük düşünüyorum. Bugüne kadar çıkmış olan oyunlarda bu sıcaklık değerlerini veren bir makine ilerde GTA 6 çıktığında nasıl bir değer verir onu göz önüne almaya çalışıyorum.

Attığınız HP modelini daha önce görmüştüm. Ryzen 9 ların daha serin ve stabil çalıştığını düşündüğüm için ryzeni tercih etmek istiyorum. Zaten genel olarak işlemcilik pek bir işlemim olduğu söylenemez iş için değil ağırlıklı oyun için kullanacağım o yüzden ekran kartını biraz daha ön plana almaya çalışıyorum. Ama sonuç olarak 5070ti nin de benim açımdan ileriye dönük olarak yeterli geleceğini düşünüyorum. Kriterim GTA6 ve o seviyedeki oyunlar çıktığında rahat oynayabilmek desem yalan olmaz 😀

Ayrıca 5070ti konusu açılmışken Omen Ak0004nt modeli için ne dersiniz? Fiyat olarak indirimde 105 bine iniyor ve bu konuda bahsettiğim Omen modeliyle arasındaki tek fark 5080 değil 5070ti olması. 20 bin lira fark var az değil. Ayrıca mağazada inceledim ve bütün laptoplar ufak tefekte olsa sıcaklamış olmasına rağmen bu model buz gibi duruyordu.

Bu arada iGPU dediğiniz şey nedir bilmiyorum bile belkide kullanacağım bişey değildir 😀

Bütçem max 120 bin diyelim. Ama taksit seçenekleri ve satıcı önemli. Örneğin Vatan bilgisayar, Media Markt veya satıcı olarak Amazon.com.tr geçen cihazlar tercih sebebim olabilir çünkü ilerde 3. Parti bir firmayla uğraşmak istemiyorum. Ek olarak ekran büyüklüğü yine tercih sebebim olur.

Açıkçası 2 aydır araştıra araştıra kafam o kadar bulandı ki bu modellere yoğunlaşmış haldeyken tekrar başka modelleri skalaya alsam mı onu da bilemiyorum.

@Adlin

Omen Max’ın 5070ti olan modeline biraz daha indirim gelmiş ve web indirimleriyle birlikte şu an 100 bin liraya inmiş durumda. Muhtemelen birkaç gün daha bu fiyatı görecek. F/P açısından ne dersiniz ? 5080 olan model için 25 bin lira fark ödesem benim kullanımım için büyük fark yaratır mı?

Ya da 18” ve 64gb ram+2 tb ssd için (Bu konfigürasyonda fiyat 116 bin oluyor, 32 gb ram ve 1 tb ssd için ise 101 bin lira) Acerı mı tercih etmeliyim? Tercihiniz Acer ise soğutma ve yetkili servis konularında markaya güvenmeli miyim?

Son düzenleme: