neyalansoyliyim

Çalışkan
Arkadaşlar herkese merhaba.

HP Omen RTX 5080 laptopu alınır mı diye sormuştum ve orada güzel bir tartışma olmuştu ama 135-140 bin liralara gözü kararttıktan sonra Macbook Pro M5 Pro seçeneği tavsiyesi çok ciddi geldi. Sizlere de sormak istedim. MediaMarkt'ta HP Omen laptop şu anda 140 bin lira fakat şu sıra 135'e inip çıkıyor. 1.250 lira da bana özel bir kupon mevcut. 133.750 liraya 9 taksitle alabiliyorum. Dün gece de Macbook Pro M5 Pro 116 bin liraydı, onu da Pazarama üzerinden 9 taksitle alabiliyordum fakat 125 bin olmuş fiyatı. 2 gündür indirimdeymiş.

Oyun odaklı değil, iş odaklı alacağım. Daha çok video edit render ile uğraşıyorum. Premiere ve Capcut kullanıyorum. 4K videolar üzerinde çalışıyorum ve bir yandan da canlı yayınlara başlama düşüncem var. Bu yayınlarda da aynı zamanda oyun da oynayacağım.

1) HP laptopun ekranı FHD, böyle bir eksisi var fakat monitör alıp öyle kullanacağım. Kasa toplamama sebebim laptopu götürüp farklı yerlerde de çalışma durumunun olması.

2) Macbook ise daha önce hiç kullanmadım ve sıfırdan alışma evresine girme işi çok vaktimi alır diye endişem de var.

Bir yanda 5080 ekran kartı, 64 GB RAM ve 2 TB SSD ama diğer yanda da güçlü ve optimize çalışan Macbook M5 Pro...
Sizce hangisini almak mantıklı olur?

Yorumlarınızı bekliyorum.

HP Omen AH0009NT, Intel 275HX işlemci, RTX 5080 ekran kartı, 64 GB RAM, 2 TB SSD.

Bugünkü fiyatı 140.000 lira, 1.250 lira da kupon var yani 138.750 liraya alabiliyorum.
138.750 lira - 9 taksit - aylık 15.420 lira

(5.000 lira indirime giriyor 133.750 lira - 9 taksit - aylık 14.860 lira)

Macbook Pro M5 Pro 24 GB RAM 1 TB SSD

125.000 lira - 9 taksit - aylık 13.890 lira

(Dün 116.000 liraydı. 9 taksit - aylık 12.890 lira)

Kullanacağın programlar yüksek RAM gerektiriyorsa optimize olması bile 24 GB RAM'li MacBook'u kurtarmaz.

Eğer mobil biriysen pil performansı senin için önemliyse ve yayın, oyun işin yoksa Macbook. Omen'de o işleri yapman için büyük oranda prize bağlı olman lazım. Macbook'da prize bağlı olmadan neredeyse tam güç çalışabiliyorsun. Omen sana pil ile hiçbir şey sunmuyor. Yani masaüstünden farksız oluyor. Windows laptopların eksisi bu.

Eğer mobil biriysen pil performansı senin için önemliyse ve yayın, oyun işin yoksa Macbook. Omen'de o işleri yapman için büyük oranda prize bağlı olman lazım. Macbook'da prize bağlı olmadan neredeyse tam güç çalışabiliyorsun. Omen sana pil ile hiçbir şey sunmuyor. Yani masaüstünden farksız oluyor. Windows laptopların eksisi bu.
Hocam bu yorum karar vermeme yardımcı olacak gibi. Windows candır sanırım. Evde zaten kasa gibi kullanacağım laptopu. Yanımda götürdüğüm yerlerde de pil ile çalışmayacağım en nihayetinde. Kendi ekranı FHD olması dışında -ki bu da sorun değil benim için- bir problemi yok. 5080 ekran kartlı 64 ramli ve 2 TB SSD içermesi üzerine can Windows olması galiba bu işte Windows'ta karar kılmamızı sağlayacak...