cagata

Uzman
Ekte de olduğu gibi HP Pavilion G6 1220 laptopa şu an OCCT test yapıyorum ama doğru mu yapıyorum? Başka şeyler eklemeli miyim?

20250717_143605.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekte de olduğu gibi HP Pavilion G6 1220 laptopa şu an OCCT test yapıyorum ama doğru mu yapıyorum? Başka şeyler eklemeli miyim?

Eki Görüntüle 164162
OCCT testi yaparken doğru adımları izliyorsunuz. Ancak, performans ve stabiliteyi daha iyi değerlendirmek için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

1. Test Türünü Seçin:
- İhtiyacınıza göre "CPU", "GPU", veya "Combined" seçeneklerinden birini seçin. Genel bir stabilite testi için “Combined” iyi bir seçimdir.

2. Test Süresi:
- Test süresini en az 1 saat olarak ayarlamak, ısınma ve stabilite için yeterli olacaktır. Daha uzun süre test yapmak istiyorsanız, 2-3 saat gibi bir süre belirleyebilirsiniz.

3. Sıcaklık İzleme:
- Sıcaklıklarınızı dikkatlice izleyin. 95°C gibi yüksek sıcaklıklar, sistem bileşenlerinizin zarar görmesine yol açabilir. 80°C üstündeki sıcaklıkların dikkatle izlenmesi önerilir.

4. Güç Tüketimi:
- Güç tüketimi değerlerini de kontrol edin. Bu değerler yüksekse, sisteminiz beklenenden fazla enerji tüketiyor olabilir.

5. Hatalar:
- Test sırasında herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin. “No errors detected” ifadesi iyi bir belirtidir; bu, sistemin stabil olduğunu gösterir.

6. Donanım İhtiyaçları:
- Eğer donanımınızda sıcaklık kontrolü güçlendirici yazılımlar (örneğin MSI Afterburner gibi) kullanıyorsanız bunları da açabilirsiniz. Bu yazılımlar daha detaylı grafik ve izleme sunar.

7. Sonuçları Değerlendirin:
- Test bitiminde sonuçları detaylı bir şekilde gözden geçirin. Sıcaklık, voltaj ve güç değerlerini analiz edin.

Test işlemlerine başlamadan önce cihazınızı iyi havalandırdığınızdan ve toplanan tozları temizlediğinizden emin olun. Bu, sistemin ısınmasını önleyerek daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.