ScoopsAhoy

Çalışkan
HP Pavilion Gaming 15-dk2xxx model oyuncu laptopuna sahibim.
  • İşlemci: Intel i5-11300H
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti / Intel Iris Xe
  • RAM: 8 GB
Bu yaz boyu HITMAN ve Assassin's Creed Origins gibi benim bilgisayarımın kolaylıkla kaldırabileceği oyunlar oynamayı denedim ve her ikisinde de 30-40 FPS arası aldım. Sorun neyden kaynaklı olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner ile oyun ici degerleri paylasmalisin.

1752755281513.webp

@ProfTech hocam rahatsız ediyorsam kusura bakmayın attım MSI Afterburner'ı yorumunuzu bekliyorum.

Rica ederim yaz aylarindayiz zaten sicak. Bundan dolayi dusuk FPS alman normal ayrics %99 kullanmasi iyi o acidan sorun yok. Sizin sorununuz tamamen isidan kaynakli. Ayrica laptop GPU modeliniz dusuk guc icin tasarlanmis.
Anlıyorum yani termal macunu yenilemem durumunda sorun çözülür mü, doğru muyum? Bir de GPU düşük güç için tasarlanmış demişssiniz bunu değiştirebilmemin bi yolu var mıdır? Bu işlerde çok iyi değilim kusura bakmayın.

Anlıyorum yani termal macunu yenilemem durumunda sorun çözülür mü, doğru muyum? Bir de GPU düşük güç için tasarlanmış demişssiniz bunu değiştirebilmemin bi yolu var mıdır? Bu işlerde çok iyi değilim kusura bakmayın.
O laptobun termal tasarimi degistirmeye veya watt yulseltmeye musade etmez. Yaparsan bir yerleri bozulabilir. Ayrica saglam laptopmus bu isilarda hala bozulmamasi mucize. GPU bu sicakliklarda uzun vadede gumler. Bunu acilen bakimini yaptirmalisiniz.