yahyailari

Üyecik
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konu doğru yer mi emin olmamakla beraber "server" adı altında geçtiği için buraya açmak istedim.

HP Proliant DL380P gen 8 bir sunucum var.

genel.webp

Sunucum normal bir şekilde çalışırken birden kapandı ve açılmamaya başladı.
İlk açılışta normal bir şekilde Power tuşunda yeşil LED yanmakta.

led1,1.webp

Belli bir süre sonrasında Power LED'i turuncuya dönmekte ve kırmızı LED yanıp sönmekte.

led1.webp

Power supplylardan şüpheleniyorum fakat maalesef tek Power Supply ile güç almıyor. PSUlarda herhangi LED ışığı yanmıyor.

psu.webp

Fikri olan ve destek olabilecek kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ek olarak sunucu içerisinde 2 adet işlemci mevcut. Tek işlemci ile de denedim sonuç aynı.

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle konu doğru yer mi emin olmamakla beraber "server" adı altında geçtiği için buraya açmak istedim.

HP Proliant DL380P gen 8 bir sunucum var.

Eki Görüntüle 139157

Sunucum normal bir şekilde çalışırken birden kapandı ve açılmamaya başladı.
İlk açılışta normal bir şekilde Power tuşunda yeşil LED yanmakta.

Eki Görüntüle 139158

Belli bir süre sonrasında Power LED'i turuncuya dönmekte ve kırmızı LED yanıp sönmekte.

Eki Görüntüle 139159

Power supplylardan şüpheleniyorum fakat maalesef tek Power Supply ile güç almıyor. PSUlarda herhangi LED ışığı yanmıyor.

Eki Görüntüle 139161

Fikri olan ve destek olabilecek kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Ek olarak sunucu içerisinde 2 adet işlemci mevcut. Tek işlemci ile de denedim sonuç aynı.
Sunucunuzun kapanması ve çalışmamasıyla ilgili aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

Kontrol Adımları​

1. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Güç kablolarının düzgün bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.
- Güç kaynağının LED göstergelerini kontrol edin. Yeşil yanıyorsa, çalışıyor demektir; sarı veya kırmızı ise bir sorun olabilir.

2. Soğutma Sistemini Kontrol Edin:
- Tüm fanların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Fanlar dönmüyorsa, sistem aşırı ısınabilir ve bu da kapanmaya neden olabilir.

3. Bellek Modüllerini Kontrol Edin:
- RAM modüllerinin düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun. Modülleri çıkarıp yeniden takmayı deneyin.
- RAM slotlarını değiştirmek de faydalı olabilir.

4. İşlemcileri Kontrol Edin:
- İşlemci soğutucularının bağlı olup olmadığını kontrol edin. İyi bir termal temas sağlanmış mı? Eğer aşırı ısınma varsa, işlemci kapanabilir.

5. Hata Göstergelerini Analiz Edin:
- Sunucunun ön panelindeki hata LED'lerini kontrol edin. Kısa bir görüntüleme yapabilirseniz, hata kodlarına göre daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

6. BIOS/UEFI Durumunu Kontrol Edin:
- Eğer bilgisayar açılıyorsa, BIOS/UEFI ile boot etmeyi deneyebilirsiniz. BIOS ayarlarını sıfırlamayı düşünebilirsiniz.

Deneme Aşaması​

- Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra sunucuyu tekrar açmayı deneyin. Eğer hala çalışmıyorsa, muhtemelen daha karmaşık bir donanım sorunu vardır.

Ekstra Kontrol​

• Eğer sorunu hâlâ çözemezseniz, sunucuyu bir uzmana veya teknik servise göstermek faydalı olabilir.
  • Sunucunun garanti kapsamında olup olmadığını kontrol etmek de önemli olabilir.

Herhangi bir sorunuz varsa veya belirli bir aşamada yardıma ihtiyacınız varsa, daha fazla bilgi isterim!