skreet24

Çalışkan
Merhabalar,

Dün forumda laptopumun 75 gündür serviste beklediğini ve parçaların bir türlü gelmediğini belirten bir konu açmıştım. Bugün sabah laptopumu kontrol ettiğimde iki parçanın geldiğini gördüm fakat kafam karıştı. Laptopu kasa, ekran ve klavye değişimi için göndermiştim ve bu parçalar için 8.150 TL ödemiştim. Bugün baktığımda ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi "SPS-MB DSC RTX4050 6 GB i5-14500HX" yazan yerdeki parçayı kasa sanmıştım. Ancak servisi aradığımda bu parçanın anakart olduğunu belirttiler. Anakartımda herhangi bir sorun yok, sorunsuz çalışıyor. Sorunsuz çalışan anakartın değişimi için mi para ödedim şimdi? Anlamadım, yardımcı olabilir misiniz lütfen, kafam çok karıştı.

Önceki konu:

Ekran görüntüsü 2025-06-23 153654.webp

Hall sensör arızası ile karıştırmışlar. Victus'ların kronik arızaları gündeme gelince artık anakart değişimi konusuna odaklanmış durumdalar.

Bakın internette bulunan bir Omen cihazında da hall sensör sorunu görüldüğü için "SPS-PCA IR SENSOR" sipariş edilmiş. Belli ki kafaları karışmış. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Yeni bir araştırma yapacağım.

1750683398860.webp

Sorunsuz çalışan anakartın değişimi için mi para ödedim şimdi? Anlamadım, yardımcı olabilir misiniz lütfen, kafam çok karıştı.
Servisi aradığınız zaman bunu sormadınız mı? Anakart ücreti alma hakları yok.

Vallaha o fiyata ekran+kasa+anakart değiştiriyorsa ben hiç bulaşmazdım. Resmen bedavaya PC'yi yeniliyorsunuz... Tahminimce düşmeden kaynaklı anakart üzerinde hasar görmüşlerdir ve riske etmemek için onu da değiştirmişlerdir.
O kadar gün beklemiş olmasına rağmen sadece anakartı değiştirip geri gönderirseler de ayıp artık. Gerçi Recep Baltaş önceki konuyu X'de paylaştı. Ben HP yerinde olsaydım imajı düzeltmek için artık bedavaya yeni cihaz verirdim. Laptop konusunda kendilerini iyice gömdüler.

O kadar gün beklemiş olmasına rağmen sadece anakartı değiştirip geri gönderirseler de ayıp artık. Gerçi Recep Baltaş önceki konuyu X'de paylaştı. Ben HP yerinde olsaydım imajı düzeltmek için artık bedavaya yeni cihaz verirdim. Laptop konusunda kendilerini iyice gömdüler.

O konuda kesinlikle haklısınız hiçbir şart altında bir müşterinin 75 gün bekletilmesinin mantıklı açıklaması olamaz. Ben olan oldu en azından bu konuda iyi bir şey olur modundayım...

Vallaha o fiyata ekran+kasa+anakart değiştiriyorsa ben hiç bulaşmazdım. Resmen bedavaya PC'yi yeniliyorsunuz... Tahminimce düşmeden kaynaklı anakart üzerinde hasar görmüşlerdir ve riske etmemek için onu da değiştirmişlerdir.

Anakartı değişmiş laptop = perte çıkmış araba. Düzen tutmuyor çoğu zaman.