Luizemrexx

Üyecik
HP Victus serisi cihazlarda, özellikle Victus 16 modellerinde Hall sensörü kaynaklı sorunlar yaşandığı söyleniyor. Bu nedenle merak ediyorum: Victus 15 modelinde de benzer bir sorun görülüyor mu? Ayrıca, Victus 16 modellerine göre Hall sensörünün konumunun farklı olduğu da belirtilmiş.

Cihazımın modeli: HP Victus Gaming 15 (B82WJEA) - AMD R5 8645HS, 16 GB RAM, 512 GB SSD, RX 6550M (4 GB), FreeDOS, 15.6" FHD 144 Hz

Son düzenleyen: Moderatör:
15 modellerde yok denecek kadar az yaşanıyor maalesef benim bir tanıdığımın tanıdığı yaşamıştı. 16 modelide direkt alınmaz.
efendim bilginiz için çok teşekkür ederim. Peki victus 16 ya göre Hall sensörü farklı yerde mi konumludur paylaşmış olduğum cihazdır. Bu konuda bir teknik bilginiz var mıdır

15 modellerde yok denecek kadar az yaşanıyor maalesef benim bir tanıdığımın tanıdığı yaşamıştı. 16 modelide direkt alınmaz.
efendim bilginiz için çok teşekkür ederim. Peki victus 16 ya göre Hall sensörü farklı yerde mi konumludur paylaşmış olduğum cihazdır. Bu konuda bir teknik bilginiz var mıdır.

Hall sensör sorunu Victus 16 cihazlarda var. Victus 15 cihazlarda kronik bir arıza değil.
efendim bilginiz için çok teşekkür ederim. Peki victus 16 ya göre Hall sensörü farklı yerde mi konumludur paylaşmış olduğum cihazdır. Bu konuda bir teknik bilginiz var mıdır

Efendim bilginiz için çok teşekkür ederim. Peki Victus 16 ya göre Hall sensörü farklı yerde mi konumludur paylaşmış olduğum cihazdır. Bu konuda bir teknik bilginiz var mıdır?

Hall sensörü genellikle anakartın bir köşesinde ya da menteşe mekanizmasına yakın bir yerde bulunur. 15 inçlik bir kasadaki anakartın konumuyla, 16 inçlik daha büyük bir kasadaki anakartın konumu ve üzerindeki bileşenlerin dizilimi doğal olarak aynı olmaz.

Hall sensörü genellikle anakartın bir köşesinde ya da menteşe mekanizmasına yakın bir yerde bulunur. 15 inçlik bir kasadaki anakartın konumuyla, 16 inçlik daha büyük bir kasadaki anakartın konumu ve üzerindeki bileşenlerin dizilimi doğal olarak aynı olmaz.
Hocam iade etmeme gerek var mı sizce... Şipariş etmiştim.. Kargo aşamasında henüz tarafıma ulaşmadı... İade edersem şöyle bir problemim de olacak taksitle aldığım için geri ödemesi Taksit taksit yatacakmış... Bu durum da limitim olmayacağı için başka bir cihazda alamayacağım uzun bir süre... Sizce ne yapmalıyım.. HP nin teknik servisini aradım. Genelde victus serilerinde bu sorun kronikmiş. Hall sensör olan her cihaz da bu sorunu zaten yaşarsınız dedi... Hall sensör fleksini söküyoruz diyor çözüm için de...

Amacı oyun oynamak olmayan biri için bu cihaz uygun mudur? Günlük kullanım için düşünüyorum.
Teknik servis de böyle dedi ama. Bende gündelik kullanım için almıştım. Oyun hiç oynamıyorum... Bu sensör ısınmadan dolayı algısı bozuluyor galiba. Bizim gibi gündelik işlemler de ısınma sorunu bundan dolayı dda sensör sorunu yaşar mıyız acaba bilmedim..