Woex

Uzman
HP Victus 15 RTX 3050 laptop sahibiyim. Ekran kartı güncellemesi geldiğinde DDU ile temiz kurulum yaptım, fakat oyundayken Alt+Tab attığım zaman FPS 20 ve 25 arasında oyun boyu kalıyor. Tüm oyunlarda böyle yapmaya başladı. Düzelmeyince tekrar 2 defa DDU ile silip yükledim, ama hala aynı. Alt+Tab attıktan sonra FPS daha yükselmiyor.

Ekran modunu çerçevesiz, tam ekran şeklinde değiştirmeyi denediniz mi? Bunları deneyin, sonuç alamazsak eğer oynadığınız oyuna yüksek öncelik vermeye çalışalım.
Sea of Thieves, Dead by Daylight, CS2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda denedim ekran kartını kullanıyor ama devamlı 18-20-22-25 FPS'lerde dolaşıyor ve bunu Alt + Tab attıktan sonra yapıyor. Yani oyunu Alt + Tab yapmadığım zaman bir sıkıntı olmuyor. Yeni güncellediğim NVIDIA 580.88 sürümünden eski sürüme geçmeyi deneyeyim mi yoksa alakası yok mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sea of Thieves, Dead by Daylight, CS2, Cyberpunk 2077 gibi oyunlarda denedim ekran kartını kullanıyor ama devamlı 18-20-22-25 FPS'lerde dolaşıyor ve bunu Alt + Tab attıktan sonra yapıyor. Yani oyunu Alt + Tab yapmadığım zaman bir sıkıntı olmuyor. Yeni güncellediğim NVIDIA 580.88 sürümünden eski sürüme geçmeyi deneyeyim mi yoksa alakası yok mudur?
Eski sürümle alakalı olduğunu sanmıyorum, uğraşmayın. Genelde benzer durumlar birçoğumuzda olur fakat tekrar normale dönmesini bekleriz. Sistem, oyunun tam ekran önceliğini kaybettiği anda düşük güç moduna geçiyor ve bu da FPS kaybına yol açıyor. Bu yüzden oyunlarınızda çerçevesiz tam ekran görüntü modunu denemeniz gerekir. Denediniz mi o kısmı anlayamadım.

İşaretli alan ne durumda? Gerekirse burayı açarak FPS değerini belirler misiniz?
* Görsel laptopa ait değildir.

techolay1.webp

Eski sürümle alakalı olduğunu sanmıyorum, uğraşmayın. Genelde benzer durumlar birçoğumuzda olur fakat tekrar normale dönmesini bekleriz. Sistem, oyunun tam ekran önceliğini kaybettiği anda düşük güç moduna geçiyor ve bu da FPS kaybına yol açıyor. Bu yüzden oyunlarınızda çerçevesiz tam ekran görüntü modunu denemeniz gerekir. Denediniz mi o kısmı anlayamadım.

İşaretli alan ne durumda? Gerekirse burayı açarak FPS değerini belirler misiniz?
* görsel laptopa ait değildir.

Eki Görüntüle 170270
Tüm oyunları çerçevesiz modda oynuyorum ne yaptıysam düzelmedi. Bende bir önceki sürüme aldım, düzeldi. Ama yeni sürümü yüklediğim zaman yine aynı oluyor. 100 FPS aldığım oyun bir süre sonra 20 FPS oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör: