Merhabalar,

Bugün kurulumunu yaptığım Hp Victus 16 (R1057NT 9J260EA) ekranı renk tonu olarak beyaz kısımlar tamamen beyaz değil, sarı tonları bulunuyor.

Bu konuyu çözmek için denediklerim;

1. Renk paletini düzenlemek için renk yöneticisi kısmından internetten bulduğum .icm dosyası import etmek.
  2. Intel görüntü ayarları için RGB ayarları ile oynamak.
  3. Driverları güncellemek.
  4. Sıfırdan format, her şeyi yeniden yüklemek.
Yine de hafif olsa bile bir sarılık bulunmakta, konu hakkında bilgisi olanlar destek verebilirse çok mutlu olurum.

Merhaba,

Bugün kurulumunu yaptığım HP Victus 16 (R1057NT 9J260EA) ekranı renk tonu olarak beyaz kısımlar tamamen beyaz değil, sarı tonları bulunuyor.

Bu konuyu çözmek için denediklerim;

1. Renk paletini düzenlemek için renk yöneticisi kısmından internetten bulduğum. İcm dosyası import etmek.
  2. Intel görüntü ayarları için RGB ayarları ile oynamak.
  3. Driverları güncellemek.
  4. Sıfırdan format, her şeyi yeniden yüklemek.
Yine de hafif olsa bile bir sarılık bulunmakta, konu hakkında bilgisi olanlar destek verebilirse çok mutlu olurum.

Hocam gece ışığı açık olmasın?

Bu konudaki ayarları deneyin bir de, ben kullanıyorum ve güzel geliyor gözüme.

Hocam gece ışığı açık olmasın?
Yok hayır keşke açık olsaydı da kapatsaydım, bu uğraştıracak gibi gözüküyor :D

Bu konudaki ayarları deneyin bir de, ben kullanıyorum ve güzel geliyor gözüme.
deneyip yorumlarımı yazacağım

Yok hayır keşke açık olsaydı da kapatsaydım, bu uğraştıracak gibi gözüküyor :D

deneyip yorumlarımı yazacağım
Sanırım %45 NTSC ekranlar olduğu için tam olmadı ve baya mavi kalmış oldu %68 srgb diye gözüküyor teknik özelliklerde

Son düzenleme:
Sanırım %45 NTSC ekranlar olduğu için tam olmadı ve baya mavi kalmış oldu %68 srgb diye gözüküyor teknik özelliklerde.
İlk başlarda bana da mavi geliyordu biraz, bir süre bu şekil kullanın bence. Alışırsınız.

Bu da yeni açılmış, bakılabilir.

İlk başlarda bana da mavi geliyordu biraz, bir süre bu şekil kullanın bence. Alışırsınız.

Bu da yeni açılmış, bakılabilir.
merhabalar, teşekkürler ama ekran AMD için bu, intel/nvidia versiyonu benim laptop
Bunun sebebi her panelin fabrikadan ayni kalibrasyon performansiyla cikmamasindan kaynakli. Bu sebeple bir monitore ayar yapilacaksa bu ayarlar monitor bazli yapilmalidir, internetteki hazir ayarlar kullanilmamalidir.
evet sanırım intelin uygulamasından yapacağım tek tek