Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

çetinkino

Uzman
Cihaz
Hp victus 16
Merhaba, laptopu 2 gün önce aldım. Açma tuşuna basıp açıyorum, açılma sesi geliyor ama siyah ekranda kalıyor, ne yaptıysam düzelmedi. DDU'dan driver sildim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7640HS, ekran kartı NVIDIA 4050, saatlerdir çözemiyorum, yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Muhtemelen AMD kartınla alakalı bir durum. Laptoplarda gördüğün ekrana görüntüyü dahili grafik kartı verir. HDMI ile bağlantı kurduğun vakit görüntü geliyorsa da AMD kart ihtimalini kesinliyor.

Bu durumda sana tavsiyem ekrandan görüntüyü aldığın zaman AMD grafik kartının sürücüsünü kaldırıp laptopu normal şekilde başlat. Hatta daha basit bir şey söyleyeyim: Laptopu direkt güvenli modda başlat ve açılacak mı gör.

Geçen gün şöyle bir başlık açılmış:

Daha farklı duruyor.

Aynı şekilde de Technopat'ta da açılmış 1-2 konuya denk geldim.

Güvenli modda görüntü alabiliyorsan AMD kartının sürücüsünü düşürüp kontrol etmeni tavsiye ederim.

Sizce MUX Switch işe yarar mı? İnternette araştırınca bu modelde mevcut olduğunu gördüm ama emin değilim.
Muhtemelen AMD kartınla alakalı bir durum. Laptoplarda gördüğün ekrana görüntüyü dahili grafik kartı verir. HDMI ile bağlantı kurduğun vakit görüntü geliyorsa da AMD kart ihtimalini kesinliyor.

Bu durumda sana tavsiyem ekrandan görüntüyü aldığın zaman AMD grafik kartının sürücüsünü kaldırıp laptopu normal şekilde başlat. Hatta daha basit bir şey söyleyeyim: Laptopu direkt güvenli modda başlat ve açılacak mı gör.

Geçen gün şöyle bir başlık açılmış:

Daha farklı duruyor.

Aynı şekilde de Technopat'ta da açılmış 1-2 konuya denk geldim.

Güvenli modda görüntü alabiliyorsan AMD kartının sürücüsünü düşürüp kontrol etmeni tavsiye ederim.

Sizce MUX Switch işe yarar mı? İnternette araştırınca bu modelde mevcut olduğunu gördüm ama emin değilim.

Çözüm

Merhaba, bildirimlere bakarken fark ettim. Araya bildirim girince 2.sayfaya düşmüş. Kusura bakma.

Evet, mantık olarak MUX ile laptopu bir TV'e bağlamak aynı şeyler aslında. İşe yarar yani ama benim çok tercih edip aradığım bir ayar değil.

Merhaba, bildirimlere bakarken fark ettim. Araya bildirim girince 2. sayfaya düşmüş. Kusura bakma.

Hiç önemli değil. Sağ olun.

Evet, mantık olarak MUX ile laptopu bir TV'ye bağlamak aynı şeyler aslında. İşe yarar yani ama benim çok tercih edip aradığım bir ayar değil.

Ben de tarif edemediğim nedenlerden dolayı çok beğenmemiştim. Sizin tercih etmemenizin sebepleri neler? Bir de sizden duymak isterim.

Ben de tarif edemediğim nedenlerden dolayı çok beğenmemiştim. Sizin tercih etmemenizin sebepleri neler? Bir de sizden duymak isterim.

Muhtemelen ikimiz de daha gelenekçi insanlar olarak kaldık. Bu biraz yetiştiğimiz/büyüdüğümüz dönemin etkisinde kaldıklarımızla alakalıdır.

Benim için laptop, prize takılı olmadan uzun süre dayanan bir bilgisayar protitipi sayılır. Bu nedenle MUX ayarını açıp halihazırda 1-2 FPS için pil ömründen 2-3 saat yemeyi asla mantıklı bulmuyorum. Hoşuma da gitmiyor. Laptop üzerinden oyun oynama fikri bile henüz tam anlamıyla aşina olduğum bir şey değil. Bu nedenle de laptop = dahili grafik birimi = Uzun pil ömrü olarak yerleşti içime.

Merhaba @çetinkino, benim mesajımı çözüm olarak işaretlemişsiniz ancak sanırsam asıl sorun düzelmedi. Ben yalnızca harici bir ekrana ihtiyaç duymamanızı sağlayacak bir yöntemin uygulanabilirliğini sormuştum diğer arkadaşlara.

Konudaki mesajlardan anladığım üzere sizin asıl sorununuz dahili ekran kartınızda, dolayısıyla buna yönelik çözüm arayışına devam etmenizi öneririm çünkü ileride dahili ekran kartı kullanımına tekrar geçmek isteyebilirsiniz.

Burada yaşanılan sorunu yaşamadım. Sürücülerinizi doğru kurun, Victus 16'ın tüm sürücülerini kurun eksik olmasın. Windows 11'in de bir şey kurup siyah ekranda bıraktığı yok. Bunu eski Ryzen 2000 ve 4000 serisi APU işlemcilerde yaşardım, onu da engellerdim Windows Update kurmasın diye. Yeni 7000 serisi işlemcide bu olmayınca şaşırmıştım, APU AMD işlemci kullandım hep engellerdim.

1715178699177.webp