Öncelikle selam, HP Victus 16 RTX 4060, i5-14500HX laptop'um var. Oyunda test yaparken şunu fark ettim: Performans modunda cihazım normal şekilde çalışıyor. İşlemci 50–60 watt güç çekiyor, ekran kartı da 90–100 watt civarı; oyundan oyuna değişkenlik gösteriyor ama sabit watt çekimi oluyor. Cihazı balanced moda aldığımda, haliyle işlemci 30 watt çekiyor, ekran kartı da 80 watt civarı güç tüketimi oluyor. Ancak 5–10 dakika sonrasında nedense işlemci 50 watt’a çıkıp ekran kartını ise 60 watt’a sabitliyor. Sıcaklık diye düşündüm ancak sıcaklıklarım stabil; ekran kartım ve işlemcim 80–85 derecelerde geziyor. Cihaz TV’nin 14500HX videosunu izlediğimde böyle bir problem olduğunu görmedim. Fan sesinden dolayı balanced modda kullanmak istiyorum ancak ekran kartım 60 watt’a çekince kendini ciddi FPS kaybı yaşıyorum. Nasıl düzeltebilirim, şimdiden teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam balanced modda bu normal benim Clevo kasa Monster laptopumda eğlence modunda 80W limitliyor performans modunda 105W'a çıkıyor.
Jeff_Hardy
Becerikli
Normal, adı üstünde dengeli mod performans modu değil.
Hp dengeli modda benim cihazım omen 17 işlemciyi 55w asla geçirmiyordu. Ekran kartı ise zaten maximum 120w idi. balenced modda genelde 80 90w olur . İntel için işlemci limitleyici program indirip, işlemciyi 35 veya 45 w limitleyip ekran kartından tam güç için performans moda alın.Öncelikle selam, HP Victus 16 RTX 4060, i5-14500HX laptop'um var. Oyunda test yaparken şunu fark ettim: Performans modunda cihazım normal şekilde çalışıyor. İşlemci 50–60 watt güç çekiyor, ekran kartı da 90–100 watt civarı; oyundan oyuna değişkenlik gösteriyor ama sabit watt çekimi oluyor. Cihazı balanced moda aldığımda, haliyle işlemci 30 watt çekiyor, ekran kartı da 80 watt civarı güç tüketimi oluyor. Ancak 5–10 dakika sonrasında nedense işlemci 50 watt’a çıkıp ekran kartını ise 60 watt’a sabitliyor. Sıcaklık diye düşündüm ancak sıcaklıklarım stabil; ekran kartım ve işlemcim 80–85 derecelerde geziyor. Cihaz TV’nin 14500HX videosunu izlediğimde böyle bir problem olduğunu görmedim. Fan sesinden dolayı balanced modda kullanmak istiyorum ancak ekran kartım 60 watt’a çekince kendini ciddi FPS kaybı yaşıyorum. Nasıl düzeltebilirim, şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar olayın dengeli mod vs olduğunu asla düşünmüyorum ki zaten dengeli moda aldığımda anında güç tuketiminin düşmesi lazım, bende 10 15 dakika sonra düşüyor. Zaten fn+p tuşuyla da anında mod değişimi yapıyorum geri eski haline geri geliyor 10 dakika sonra yine aynı.
Yeni konular
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-