Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

emre.ayaz

Gelişen
HP Victus 16-S0000 laptopa sahibim. Yaklaşık 15 gündür BIOS ve boot menüye erişim problemi yaşıyorum. F10 bastıktan sonra açılış ekranında donuyor. Flash bellek ile BIOS'u F30 sürümünden F31 sürümüne güncelledim. Windows+V ve Windows+B kombinasyonlu çözümleri denedim ancak sorun hâlâ devam ediyor. Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulan var mıdır?

ek_1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
HP Victus 16-S0000 laptopa sahibim. Yaklaşık 15 gündür BIOS ve boot menüye erişim problemi yaşıyorum. F10 bastıktan sonra açılış ekranında donuyor. Flash bellek ile BIOS'u F30 sürümünden F31 sürümüne güncelledim. Windows+V ve Windows+B kombinasyonlu çözümleri denedim ancak sorun hâlâ devam ediyor. Bu sorunu yaşayan veya çözüm bulan var mıdır?

Eki Görüntüle 218509
buradaki C ve D çözümlerini deneyen oldu mu?

Eki Görüntüle 218509
Gece 4 sularında biosa eriştim. Geçici bir çözüm mü kalıcı çözüm mü bilmiyorum. HP sitesinden indirdiğim güncel biosu açtıktan sonra biosu flasha attım. daha sonra ssd söktüm, flashı taktım, windows+b basılı tutarak bilgisayarı açtım ve bios update başladı. bittikten sonra ssd takmadan denediğimde boot ve bios menülerine eriştim. Eğer sizde de sorun varsa ssd çıkarıp deneme yapabilirsiniz.
Bu sorunu yaşayan insan dolu forumda. Bas bas bağırıyoruz HP markasından uzak durun diye de dinleyen yok. Hall sensör ile bitmiyormuş problemler değil mi arkadaşlar?

Maalesef HP bozuk BIOS güncellemesi gönderdi. Sizlik bir problem yok. Ama bildiğim kadarıyla bu sorunu yaşayıp çözebilen henüz olmadı. Cihazı söküp programlayıcı ile daha düşük BIOS sürümü yazarak çözenler olmuştur.

Bakınız: https://techolay.net/sosyal/konu/hp-victus-laptopta-kilitlenen-bios-nasil-acilabilir.171290/

HP alınmaz derken boş konuşmuyorduk. Sırf bir problem çıkabilir diye eski BIOS'ları kullanıyorum. Yanlış bilmiyorsam bir farklı sorun da BIOS güncellendikten sonra şifreli hale gelmesiydi. HP de size şifreyi vermeyeceği için cihazı garantiye göndermek zorunda kalıyordunuz. HP, yine neler yapıyorsun, aklım ermiyor.

Bu sorunu yaşayan insan dolu forumda. Bas bas bağırıyoruz HP markasından uzak durun diye de dinleyen yok. Hall sensör ile bitmiyormuş problemler değil mi arkadaşlar?

Maalesef HP bozuk BIOS güncellemesi gönderdi. Sizlik bir problem yok. Ama bildiğim kadarıyla bu sorunu yaşayıp çözebilen henüz olmadı. Cihazı söküp programlayıcı ile daha düşük BIOS sürümü yazarak çözenler olmuştur.

Bakınız: https://techolay.net/sosyal/konu/hp-victus-laptopta-kilitlenen-bios-nasil-acilabilir.171290/
Yeni BIOS sürümü geldi ve yenisinde bu sorun çözüldü diyelim. HP'de güncelleme BIOS üzerinden oluyorsa nasıl güncellenecek? Eğer bu senaryo olursa mecbur teknik servise gönderip BIOS çipine yeni BIOS yazılması gerekecek.

Yeni BIOS sürümü geldi ve yenisinde bu sorun çözüldü diyelim. HP'de güncelleme BIOS üzerinden oluyorsa nasıl güncellenecek? Eğer bu senaryo olursa mecbur teknik servise gönderip yeni BIOS yazılması gerekecek.
Windows veya USB recovery kombinasyonu üstünden yapilabiilir. Tabii HP markasının de garip garip arızalarına ve dandikliğine kendinizi hep hazır tutun. Düşünün, BIOS girişini bozan update göndermişler. Daha ne diyeyim...

Windows veya USB recovery kombinasyonu üstünden yapilabiilir. Tabii HP markasının de garip garip arızalarına ve dandikliğine kendinizi hep hazır tutun. Düşünün, BIOS girişini bozan update göndermişler. Daha ne diyeyim...
Ben de HP kullaniyorum ama böyle bir bios güncellemesi bana gelmedi.

Eki Görüntüle 218509