GRUB yani ilk çıkan ekranda boot parametrelerini değiştirip "quiet" kısmını kaldırırsan çekirdek çıktıları başlangıçta gözükür, takıldığı yer fikir verebilir.

Ben buna bakmıştım. Phoenix yani dahili ekran kartının yazısı çıktığı an ekran gidiyordu. Açılış sesi geliyordu. Yani sistem çalışıyor sadece görüntü vermiyordu.

Ben buna bakmıştım. Phoenix yani dahili ekran kartının yazısı çıktığı an ekran gidiyordu. Açılış sesi geliyordu. Yani sistem çalışıyor sadece görüntü vermiyordu.
Böyle bir hatayı ilk kez duydum. İlginç. Linux Mint kullan şimdilik, Cinnamon'u beğenmezsen başkasına rahatça geçersin.

Ubuntu USB'si hazırlayıp çıktıyı gösteririm. Pop!_OS boot kısmında da aynısı oluyordu gerçi. Fark etmez sanırım. Çıktıda hatadan ziyade ekran kartlarını gördüğü kısım var ya. O kısma gelince görüntü gidiyordu.
MUX ayarlarıyla ilgili olabilir belki. BIOS'dan ayarlanıyorsa MSHybrid veya iGPU'yu da açan ayarı kullanmayı dene varsa. Bu laptop hakkında çok bilgim yok.

MUX ayarlarıyla ilgili olabilir belki. BIOS'tan ayarlanıyorsa MSHybrid veya IGPU'yu da açan ayarı kullanmayı dene varsa. Bu laptop hakkında çok bilgim yok.

Hibrit ve harici seçenekleri var sadece. Hibrit olunca ikisi de çalışıyor. Harici adı üstünde sadece harici çalışıyor. Sadece dahili seçeneği yok.

Bu arada Mint'te şu an hangi kartı kullandığımı nasıl görebilirim? Dahili GPU kullanılıyor mu gerçekten onu görmek istiyorum.
Ek olarak Pop!_OS'ta sağ tık çalışmıyordu. Mint'te o da çalışıyor.
Inxi yüklü olması lazım varsayılan olarak. inxi -G komutunu yazınca OpenGL Renderer'in sağında yazar.

Inxi yüklü olması lazım varsayılan olarak. inxi -G komutunu yazınca OpenGL Renderer'in sağında yazar.

kartayar.webp

Bu şekilde şu an. Kernel sürümü de 6.5. Prime ayarlarında AMD'ye geçiş yap ayarını seçtim şimdi de. Yeniden başlatıp tekrar bakacağım.