HP Victus 16 laptop serviste 75 gündür bekliyor, parçalar hâlâ tedarik aşamasında

skreet24

Çalışkan
Merhaba, HP Victus 16 model bir laptopum var. Laptopumu çantayla birlikte iki kez yere düşürdüm. Bu nedenle laptopun kenarlarında ve ekranında hasar oluştu. Bu sebeple, cihazımı 10 Nisan günü BDH Bilişim Ankara şubesine teslim ettim.

Laptop için 8.150 TL ücret çıkarıldı ve ödemesini bir gün sonra yaptım. Teslim tarihinden 12 gün sonra, yani 22 Nisan günü "4 parça sipariş edilmiştir" şeklinde bir SMS aldım. Ancak o günden beri herhangi bir gelişme yaşanmadı. Laptopu servise verdiğim günden bugüne 74 gün, iş günü hesabıyla ise 47 gün geçti. Servisi her aradığımda tek aldığım cevap, parçaların hâlâ tedarik aşamasında olduğu yönünde oluyor.

Yaklaşık iki hafta önce servisi arayıp biraz sert konuştum, artık bunun ayıp olduğunu söyledim. Onlar da “Verdiğimiz süreyi aştığımızın farkındayız, bu nedenle parçalar gelene kadar laptopu servisten alıp kullanabilirsiniz” dediler. Ben de öyle yaptım ve laptopu aldım.

Aradan iki hafta daha geçti, hâlâ parçalardan hiçbir haber yok. Hasarlı laptopu kullanmak istemiyorum. Gerçekten kafayı yiyeceğim. Ne yapmam gerekiyor dostlar, lütfen fikir verin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yurt dışı tedarik süresi uzayabiliyor hocam. Bazen parça yurt dışı stoğunda bile olmuyor üretim aşaması bekleniyor o yüzden onların da elinde değil. Bu konuda beklemek harici yapabileceğiniz yasal bir süreç var mı bilen arkadaşlar yazacaktır.

Tek sorun o değil. Hall sensör problemleri de HP servislerini baya yoğunlaştırdı. İstihbarat sağlam.

Maalesef bu aralar HP servisleri kullanıcılara geç dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…