Meyvelilahmacun2

Çalışkan
Bilgisayarımda özellikle CPU'ya yük bindiren oyunlar oynarken ciddi ısınma sorunları yaşıyorum. Oyun esnasında işlemci sıcaklığı bazen 95°c seviyelerine kadar çıkıyor, ekran kartı 60 - 70 arası gidip geliyor. Bu ısılar normal mi?

Sistemim: HP Victus 16 i5 13500H 4060 120W.

Sadece CS 2'de böyle bir durum gözlemledim.

Bilgisayarımda özellikle CPU'ya yük bindiren oyunlar oynarken ciddi ısınma sorunları yaşıyorum. Oyun esnasında işlemci sıcaklığı bazen 95°c seviyelerine kadar çıkıyor, ekran kartı 60 - 70 arası gidip geliyor. Bu ısılar normal mi?

Ekran kartı normal da işlemci normal değil ya temizlik termal macun zamanı gelmiş ve laptop standi almanı öneririm altta daha rahat hava çıkışı olur.

Ekran kartı normal da işlemci normal değil ya temizlik termal macun zamanı gelmiş ve laptop standi almanı öneririm altta daha rahat hava çıkışı olur.
Altta stant var, servise 3-4 ay önce gönderdim fakat termal macun değiştirdiler mi tam bilmiyorum. Omen Gaming Hub'dan baktım sıcaklıklara, CS2'nin optimizasyonu yüzünden mi acaba diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin bu derecelerine rağmen fpsler pek değişmiyorsa intel işlemciler çok sıcak çalışabiliyor çoğu laptopta.

Altta stant var servise 3 4 ay önce gönderdim fakat termal macun değiştirdiler mi tam bilmiyorum Omen Gaming Hub'dan baktım sıcaklıklara CS2'nin optimizasyonu yüzünden mi acaba diye düşünüyorum.

Termal macun değiştirse bile dandiktir garantisi varsa dediğiniz gibi MX-6 sipariş ediniz öyle gidin servise bu termal macunu sürün deyin laptoplar PC'ye göre yoğun macun gerekebilir.

İşlemcinin bu derecelerine rağmen FPS'ler pek değişmiyorsa Intel işlemciler çok sıcak çalışabiliyor çoğu laptopta.

Intel masaüstü olsun laptop olsun çok sıcak çalışan işlemci değildir sen macunu dandik ve yetersiz sürersen aradaki boşluk yüzünden sogutma bloku işini iyi yapamaz.

İşlemcinin bu derecelerine rağmen FPS'ler pek değişmiyorsa Intel işlemciler çok sıcak çalışabiliyor çoğu laptopta.
Discrete - performans modunda kullanıyorum. FPS değişikliği fark etmedim zaten ara ara çıkıyor sürekli değil. Genelde 88 görüyorum, oyun kapandığında direkt normale dönüyor.

CS 2 için normal, en fazla güç çeken oyunlardan biri. Sizin cihaz da hall sensör sorunlu versiyon. Bu sıcaklıklarda muhtemelen daha erken yaşayacaksınız sorunu.

Termal macun değiştirse bile dandiktir garantisi varsa dediğiniz gibi MX-6 sipariş ediniz öyle gidin servise bu termal macunu sürün deyin laptoplar PC'ye göre yoğun macun gerekebilir.

Intel masaüstü olsun laptop olsun çok sıcak çalışan işlemci değildir sen macunu dandik ve yetersiz sürersen aradaki boşluk yüzünden sogutma bloku işini iyi yapamaz.
Servisle aynı bölgede değilim. Vatan Bilgisayar üstünden gönderiyorum, söylersem not yazarlar mı acaba?

CS 2 için normal, en fazla güç çeken oyunlardan biri. Sizin cihaz da hall sensör sorunlu versiyon. Bu sıcaklıklarda muhtemelen daha erken yaşayacaksınız sorunu.
Gerekirse düzelene kadar oynamam hall sensör sorununu daha yaşamadım umarım yaşamam.