Termal macun değiştirse bile dandiktir garantisi varsa dediğiniz gibi MX-6 sipariş ediniz öyle gidin servise bu termal macunu sürün deyin laptoplar PC'ye göre yoğun macun gerekebilir.

Intel masaüstü olsun laptop olsun çok sıcak çalışan işlemci değildir sen macunu dandik ve yetersiz sürersen aradaki boşluk yüzünden sogutma bloku işini iyi yapamaz.
Bende intel'i daha sıcak çalışıyor diye biliyorum.

Sanmıyorum umursamazlar yeni mi aldınız kaç ayı var garantiye.
1.5 yıl oldu, 6 ayı falan var.

Son düzenleyen: Moderatör:
13.nesil için işlemci normal değil ekran kartı güzel.

Intel masaüstü olsun laptop olsun çok sıcak çalışan işlemci değildir sen macunu dandik ve yetersiz sürersen aradaki boşluk yüzünden sogutma bloku işini iyi yapamaz.
Intel her zaman AMD'ye göre daha serin çalışır.
Neden saçma sapan ezbere konuşuyorsunuz ki.

Intel son nesillerde her zaman AMD'ye göre daha verimsiz ve sıcak çalışır. Çünkü düşük nanometre üretim süreçlerine erişemedi. AMD ise Intel'in kendi verimsiz üretim süreci gibi bir yöntemdense TSMC'ye ürettiriyor (Dünyanın en büyük çip üreticisi). Böylece AMD çok daha teknolojik, verimli, serin çalışan işlemciler sunuyor bize. 13500H hadi bir nebze iyi. 12700 /12500 gibi işlemciler soba direkt. AMD'nin zekatını veremez Intel, patladı gidecek zaten.

Intel son nesillerde her zaman AMD'ye göre daha verimsiz ve sıcak çalışır. Çünkü düşük nanometre üretim süreçlerine erişemedi. AMD ise Intel'in kendi verimsiz üretim süreci gibi bir yöntemdense TSMC'ye ürettiriyor (dünyanın en büyük çip üreticisi). Böylece AMD çok daha teknolojik, verimli, serin çalışan işlemciler sunuyor bize. 13500H hadi bir nebze iyi. 12700 /12500 gibi işlemciler soba direkt. AMD'nin zekatını veremez Intel, patladı gidecek zaten.

AMD işlemcileri güçlü olduğu için Intel'e göre daha serin çalışmaz dedim ve son zamanlarda Intel öyle bir hata yaptı ama duzeltmeye çalışıyor driver ile.

Intel son nesillerde her zaman AMD'ye göre daha verimsiz ve sıcak çalışır. Çünkü düşük nanometre üretim süreçlerine erişemedi. AMD ise Intel'in kendi verimsiz üretim süreci gibi bir yöntemdense TSMC'ye ürettiriyor (dünyanın en büyük çip üreticisi). Böylece AMD çok daha teknolojik, verimli, serin çalışan işlemciler sunuyor bize. 13500H hadi bir nebze iyi. 12700 /12500 gibi işlemciler soba direkt. AMD'nin zekatını veremez Intel, patladı gidecek zaten.
CPU kullanımı %25'i geçmiyor ona rağmen 95 derece bazen. CS2'de normal mi?

CPU kullanımı %25'i geçmiyor ona rağmen 95 derece bazen. CS2'de normal mi?
Kullanım oranı önemli değil, işin içine E-Core'larda girdiği için sıcaklıkla orantısı olmuyor. Önemli olan Watt. Watt değerlerine bakın.

95 derece pek normal değil de 1 buçuk yıl olmuş. 1 buçuk yıla göre beklenilir ama değişmesi gerekiyor macunun

Kullanım oranı önemli değil, işin içine e-Core'larda girdiği için sıcaklıkla orantısı olmuyor. Önemli olan watt. Watt değerlerine bakın.

95 derece pek normal değil de 1 buçuk yıl olmuş. 1 buçuk yıla göre beklenilir ama değişmesi gerekiyor macunun.
Servise daha önce verdim, özellikle söyledim temizlemelerini ve macunu tekrar göndereceğim.

Muhtemelen sürdükleri macun kalitesiz, risk alabiliyorsanız termal ped kullanın ve uğraşmayın daha da. Hem uzun ömürlü hem de gayet serin tutuyor.
Thermal ped nedir, nasıl uygulanıyor bilmiyorum. Tekrar servise göndereceğim. Özellikle belirtip aynı şekilde tekrar ederse tanıdık bir bilgisayarcı bulup, thermal ped ya da thermal macunu yenileyeceğim. Garantisi olsun olmasın.