Mege

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Ben Windows 10'da hep güç tasarrufunda kullanıyordum ne bir adamakıllı fan sesi yaşıyordum ne bir şey. Windows 11'e geçtiğim gibi fan her oyunda uçak motoruna dönüyor yardım eder misiniz nasıl düzeltirim?

Cihaz ısınıyor ki soğutmak için fan hızı artıyor. Omen Gaming HUB üzerinden manuel fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz, örneğin ben CPU 50 derece olduğunda fan hızını %45'ten başlatıp 70 derece olduğunda fan hızını %100'e olacak şekilde ayarlamıştım.

1746352138105.webp

Tabii aynısını yapmak zorunda değilsiniz, bu haliyle de fanların hızı yüksek çalıştığından sesi de yüksek oluyor, fikir edinmeniz için paylaştım.

OmenHub fan otomatiğini ayarlamana izin veriyorsa çok güzel bir uygulama bu. Bazı laptoplarda vermiyor ama boşta 50 dereceyi geçen cihazda fanlar çalışmazsa zaten sorun olabilir. Eşiği yükseltebilirsiniz 50 55 olacak şekilde.

Intel ise ses yaoar. Oyunda mı artıyor normal kullanımda mı?
İşlemcim Ryzen 7 8845HS Windows 10 da fan çalışmıyordu oyun sırasında ama Windows 11 de çalışıyor.

Cihaz ısınıyor ki soğutmak için fan hızı artıyor. Omen Gaming Hub üzerinden manuel fan ayarı yapmayı deneyebilirsiniz, örneğin ben CPU 50 derece olduğunda fan hızını %45'ten başlatıp 70 derece olduğunda fan hızını %100'e olacak şekilde ayarlamıştım.

Eki Görüntüle 145612

Tabii aynısını yapmak zorunda değilsiniz, bu haliyle de fanların hızı yüksek çalıştığından sesi de yüksek oluyor, fikir edinmeniz için paylaştım.
Eyvallah bir deneyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör: