Bütçe
4.000 TL
Başlıktaki gibi toplam 32 GB RAM olsun istiyorum. Bütçe olarak net bir çizgim yok -piyasayı bilmiyorum- ama 4.000'i de geçmesin.

Bu hariç bir öneri var mıdır yoksa bu gayet iyi mi?

Merhaba bilgisayarınızdaki RAM slotu sayısı kaç? CTRL + ALT + Delete kombinasyonu ile görev yöneticisini açıp > performans sekmesine gelip altta belirtilen "kullanılan yuvalar x/y" kısmından öğrenebilirsiniz.

Tam olarak hangi Victus modeli? İşlemcisine ve modeline göre desteklediği MHz değişir.

@Growss, 2 slotu var ve 2x8 şeklinde takılı şu an.
@Ruindry, evet belirtmeyi unutmuşum. Tam kod adını bilmiyorum Victus 16-s0063nt olabilir, Rtx 4060 & Ryzen 5 7640HS kombosu var.

Resmi olarak desteklediği maksimum kapasiteyi öğrenemedim bir yerden, 64'e kadar yolu var diyorlar.

İşlemci 5600 MHz ve 256GB RAM destekliyor. Tahminimce anakartı desteklemeyecektir. 64 GB Büyük ihtimalle maksimum desteği. Tek modül olarak 32 GB daha uygun. 8'lerin birisini çıkarıp 40 GB RAM olabilir lakin DUAL channel bozmayalım. İkisini satıp 2x16 RAM alsak daha mantıklı olur. 64 GB gibi bir düşünce varsa şahsen aşırı gereksiz olacaktır 3D modelleme veya türevi bir RAM gücü isteyen bir program yoksa, düşünülüyorsa 8±32 sonrası ileride 8 satılıp 32 ekstra alınabilir. DUAL Channel şahsen bozmadan kullanmak daha iyi. Anakart büyük ihtimalle 64 GB destekliyor daha fazlasının desteklediğini düşünmüyorum çoğu model 64 ile sınırlı. Crucial RAM iyidir Micron çip var içinde uyumluluk açısından problem olmaz.