Ömer Teker

Uzman
HP Victus 16 S0009NT laptopun performansı nasıldır? İşlemcisi, ekran kartı, oyun performansı, kısaca bütün performansı nasıl?
Laptopun termal macununu 6 ayda bir değiştiriyorum. Aldığımda şubattı macunu haziran ayında Thermal Grizzy ile değiştirdim.
Altını yani laptopun temizliyorum toz olduğu için dışından.

Tam olarak hangi amaçla soruyorsunuz?

Genel olarak dengeli bileşenlere sahip. Piyasadaki neredeyse bütün oyunları güzel grafiklerle rahat oynarsınız. Ancak ekran kartı, Ray Tracing için masaüstü versiyonu kadar güçlü değildir. Bu yüzden Doom Dark Ages gibi istisnalar dışında tavsiye etmem. Tabi Frame Gen ve DLSS açılıp denenebilir, kasmıyorsa o şekilde oynanır.

Kendi cihazımdan yola çıkarak söylemem gerekirse, standsız veya yükseltmeskz kullanırsanız cihaz aşırı ısınabilir ki bu çoğu cihazda geçerlidir. Fanlar ne kadar fazla hava alırsa o kadar iyidir.

Cihazınız kronik sorunlu modellerden de değil yanlış hatırlamıyorsam. Düzenli bakımını da yapıyormuşsunuz, sağlam macun da sürmüşsünüz. Performans sorunu yaşamıyorsanız cihaz olması gerektiği şekilde çalışıyordur. Performans değerleri, diğer kullanıcılarınkine kıyasla 3-5 farklılık gösterebilir.

Şöyle söyleyeyim ben oyun oynuyorum internetde geziniyorum bazen ise editleme gibi işlerle uğraşıyorum laptop sıcaklığı boşta 40 42 dereceler çalışıyor yükte en fazla 80 85 çivarı oda oyundan oyuna program programdan değişiyor.

Yani Ray Tracing'i aldığımdan beri hiçbir oyunda kullanmadım sadece SSD değişimi yapacağım ve SSD klonlayarak yapacağım.

Şöyle söyleyeyim ben oyun oynuyorum internetde geziniyorum bazen ise editleme gibi işlerle uğraşıyorum laptop sıcaklığı boşta 40 42 dereceler çalışıyor yükte en fazla 80 85 çivarı oda oyundan oyuna program programdan değişiyor.

Yani Ray Tracing'i aldığımdan beri hiçbir oyunda kullanmadım sadece SSD değişimi yapacağım ve SSD klonlayarak yapacağım.
Anlattıklarının neticesinde cihazda bir problem var mış gibi durmuyor. Aksine olması gerektiği gibi çalışıyormuş.

SSD konusunda ise sanırsam ana disk değişimi yapacağınız için klonlama yapacaksınız. Başka bir depolama cihazına kaydedebileceğiniz verileriniz varsa temiz kurulum yapmanızı tavsiye ederim.