Fan SYS_FAN'a ARGB ise v2'ye bağlanacak. Dediğim gibi birleştirip sadece bir tanesini anakarta bağlaman lazım. Kontrolcüde de var anakarta bağlaman şart değil. Fanları kontrolcüden tamamen söküp anakarta bağladım çünkü kontrolcü çöp. Kasanın kendi DC fanlarını birbirlerine bağlayamıyorsun o yüzden tek tek aşağıdaki fan portlarına bağladım.

Şu sıvı soğutucu kabloları için bir şey yapamaz mıyım ya saklama falan? Bu şekilde ekran kartına RAM'e anakarta falan temas edip zarar vermezler mi veya kendileri zarar görmez mi?

1790963339879.webp

Kablolar RAM'e değmezse iyi olur malum ısı yuvası bunlar. Onları kelepçeleyip bir yere sabitleyebilirsin. Kasanın kutusundan kablo kelepçesi çıkıyor.

Kablolar RAM'e değmezse iyi olur malum ısı yuvası bunlar. Onları kelepçeleyip bir yere sabitleyebilirsin. Kasanın kutusundan kablo kelepçesi çıkıyor.
kablo kelepçesi var da nerede tutacağım ki bu kabloları kelepçelesem bile öyle orada duruyorlar yok mu daha mantıklı bir çözümü çünkü ram ve ekran kartını takınca kesin temas eder bunlar

Birde bu sıvı soğutucunun radyatörü şuanda anakart üstündeki cpu güç kablolarına temas ediyor bu kadar güç uygulayan bir temasın zararı olur mu ? Böyle monteledim şuanda bir sıkıntı çıkar mı mesela yoksa ne yapıcam ? Öncen arkadan fotoları böyle gerginlikleri kabloların bu şekilde sorun yaratır mı ?

1791224005014.webp

1791224010927.webp

1791225018017.webp

Bir de bu kablolar PSU'ya temas ediyor mecburi olarak bunun bir zararı olur mu kabloya sonuçta PSU ısınan ve elektrik üreten bir alet, zarar verir mi bu temas ile?

Son düzenleme:
Ne kadar baskı yaptığına bağlı. Dokunacak kadar yapıyorsa bir şey olmaz. Kablolar PSU'ya dokunabilir bir şey olmaz. Zaten kasanın yanı tam bir enkaz seninki gibi benimki de.

Yani bildiğin bayağı baskılıyor aslında hafif bir dokunma değil kablolar hareket etmiyor tamamen sıkışık halde kadar baskı ama pinleri yerinden hareket ettirecek kadar baskılı da değil, bir şey olur mu böyle ki.

1791234414149.webp

ekran kartı bağlantısını böyle yaptım sorun olur mu ?

Son düzenleme:
En iyi böyle bağlayabilirsin zaten başka alternatif pek yok. HWINFO'dan voltaj takibi yaparsan iyi olur yine de. Benimki üstten geçiyor seninkinin aksine.

En iyi böyle bağlayabilirsin zaten başka alternatif pek yok. HWiNFO'dan voltaj takibi yaparsan iyi olur yine de. Benimki üstten geçiyor seninkinin aksine.

Üsten geçirmeye çalıştığımda hem anakarta çok temas ediyor metal plaka yerlerine hem de sıvı soğutucu boruları çok engelliyor bayağı imkansız. Sıvı soğutma borusu üstünden geçirip takmaya çalışırsam da bu sefer sıvı soğutma boruları anakartın metal plakasına temas ediyor. Böyle bir sıkıntı olmazsa böyle bırakacağım