Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Athelios 1

Üyecik
KasaLian Li O11 Vision Compact ATX Beyaz
Güç Kaynağı (PSU)Asus TUF GAMING-1000G 80+ GOLD 1000W MODÜLER ATX 3.1
Sıvı SoğutmaARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB (Beyaz)
Kasa Fanı (Alt, Yan, Arka)Thermalright 2x TL-M12QW ve 6x TL-M12QRW
AnakartGIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
İşlemci (CPU)AMD Ryzen 7 9800X3D BOX
Bellek (RAM)Patriot Viper Venom (1x16) Single*2 32GB 6000MHz CL30
Depolama (SSD)KIOXIA EXCERIA PLUS G4 2TB NVMe SSD – M.2 2280, PCIe Gen5
Ekran Kartı (GPU)MSI RTX 5080 VENTUS 3X OC 16GB

Bu şekilde bir sistem topladım, parçaları aldım, daha montaj yapmadım. Sıvı soğutmadan 3 ayrı başlıklı kablo çıkıyormuş: CPU, PUMP, VRM şeklinde. Anakartımda üst bölümde CPU FAN ve CPU OPT pinleri var sanırım. Anakartın altında ayrıca FAN5/FAN6 Pump pinleri de var. Sıvı soğutmanın CPU kablosunu CPU FAN'a takacağım. Pump kablosunu CPU OPT'e takabiliyorum diye biliyorum ya da alt kısımdaki FAN5/FAN6 Pump birine mi takayım? VRM kablosunu nereye takmam lazım? İlk defa kasa toplayacağım, önerilerinize açığım.

Ayrıca bu sistemde PSU'da takmam gereken gerekli kablolar nedir, bilgilendirirseniz sevinirim.
RAM'leri single olarak aynı anda aynı satıcıdan aldım. Uyumlu olur diye umuyorum. 6000 MHz çalışması için EXPO açmak dışında ayrıca ayar yapmam gerekiyor mu?

Yanlış başlık altında açmışım, "çözüm" seçmişim, özür dilerim, yeni konu açacağım. Konuyu silemedim, kendimi rapor ettim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör: