Athelios 1

Üyecik
KasaLian Li O11 Vision Compact ATX Beyaz
Güç Kaynağı (PSU)Asus TUF GAMING-1000G 80+ GOLD 1000W MODÜLER ATX 3.1
Sıvı SoğutmaARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB (Beyaz)
Kasa Fanı (Alt, Yan, Arka)Thermalright 2x TL-M12QW ve 6x TL-M12QRW
AnakartGIGABYTE X870 AORUS ELITE WIFI7 ICE
İşlemci (CPU)AMD Ryzen 7 9800X3D BOX
Bellek (RAM)Patriot Viper Venom (1x16) Single*2 32GB 6000MHz CL30
Depolama (SSD)KIOXIA EXCERIA PLUS G4 2TB NVMe SSD – M.2 2280, PCIe Gen5
Ekran Kartı (GPU)MSI RTX 5080 VENTUS 3X OC 16GB

Bu şekilde bir sistem topladım, parçaları aldım, daha montaj yapmadım. Sıvı soğutmadan 3 ayrı başlıklı kablo çıkıyormuş: CPU, PUMP, VRM şeklinde. Anakartımda üst bölümde CPU FAN ve CPU OPT pinleri var sanırım. Anakartın altında ayrıca FAN5/FAN6 Pump pinleri de var. Sıvı soğutmanın CPU kablosunu CPU FAN'a takacağım. Pump kablosunu CPU OPT'e takabiliyorum diye biliyorum ya da alt kısımdaki FAN5/FAN6 Pump birine mi takayım? VRM kablosunu nereye takmam lazım? İlk defa kasa toplayacağım, önerilerinize açığım.

Ayrıca bu sistemde PSU'da takmam gereken gerekli kablolar nedir, bilgilendirirseniz sevinirim.
RAM'leri single olarak aynı anda aynı satıcıdan aldım. Uyumlu olur diye umuyorum. 6000 MHz çalışması için EXPO açmak dışında ayrıca ayar yapmam gerekiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kasa toplama deneyimin ise kendin toplama. O sıvı soğutucu 2 vidalı ve işlemciye sonuna kadar vidaları sıkınca çok baskı yapıyor; anakart cpu soket pinlerini ezersin. Arkadaşım yaşadı, işlemcisi değişti garantiden şansına oda bir pini yanmıştı öyle çalıştırdığı için anakartı da 2000 liraya Am5 soketi değişti serviste kendi rehberin de sonuna kadar sık diyor garip şekilde. Risk alma, koruma braketi takınca bir şey olmuyor ama ya da çok sıkmayınca sonuna kadar işte. Ben toplardım seve seve ama çalışıyorum. İstanbul'da mısın bide o var, bunun için profesyonel işlem yapan bilgisayarcılar bulup yaptırmanı tavsiye ederim. Ya da Recep Baltaş'ın PC toplama videolarını izle hangi kablo ve hangi parça nasıl takılır anlatıyor 3-5 detaylı rehber video izlemeden bu işe girme, üzülebilirsin ilk deneyimin de çünkü ve pahalı parçalar hepsi.

Son düzenleme:
İlk kasa toplama deneyimin ise kendin toplama. O sıvı soğutucu 2 vidalı ve işlemciye sonuna kadar vidaları sıkınca çok baskı yapıyor; anakart cpu soket pinlerini ezersin. Arkadaşım yaşadı, işlemcisi değişti garantiden şansına oda bir pini yanmıştı öyle çalıştırdığı için anakartı da 2000 liraya Am5 soketi değişti serviste kendi rehberin de sonuna kadar sık diyor garip şekilde. Risk alma, koruma braketi takınca bir şey olmuyor ama ya da çok sıkmayınca sonuna kadar işte. Ben toplardım seve seve ama çalışıyorum. İstanbul'da mısın bide o var, bunun için profesyonel işlem yapan bilgisayarcılar bulup yaptırmanı tavsiye ederim. Ya da Recep Baltaş'ın PC toplama videolarını izle hangi kablo ve hangi parça nasıl takılır anlatıyor 3-5 detaylı rehber video izlemeden bu işe girme, üzülebilirsin ilk deneyimin de çünkü ve pahalı parçalar hepsi.
Artic'in saçma yaptığı bir şey bence. 4 tane vida yapmak yerine neden 2 tane vida yeri yaparsın? Bana aşırı saçma geliyor ama bel ki mantıklı nedeni vardır.

Ekran kartı, CPU ve 24 pin için bunları kullanırsın. Ekstra kasa fanları için Molex veya SATA gerekebilir, onu görmeden tam bilmiyorum.

1788597479757.webp

Son düzenleme:
Artics'in saçma yaptığı bir şey bence. 4 tane vida yapmak yerine neden 2 tane vida yeri yaparsın? Bana aşırı saçma geliyor ama belki mantıklı nedeni vardır.

Aynen öyle Recep Baltaş'ın 10 saat süren bu soğutucuyu taktığı sistem var oda isyan etti bayağı :D bende iyi ki 4 vidalı almışım NZXT'den çok baskı oluyor dibinden 2 vida sıktığı için, mesela Recep Baltaş AM5 braketi takmıştı sonuna kadar sıktı rehbere göre ama braket olmasa belki işlemci vs pinler gg olmuştu sistemi açtı ve sorunsuz çalıştı iyi ki. Yukarıdaki video da sonuna kadar çok sıkmadılar ama fark ettiysen 10-15 tur döner yoksa o vida daha :)

Son düzenleme:
Aynen öyle Recep Baltaş'ın 10 saat süren bu soğutucuyu taktığı sistem var oda isyan etti bayağı :D bende iyi ki 4 vidalı almışım NZXT'den çok baskı oluyor dibinden 2 vida sıktığı için, mesela Recep Baltaş AM5 braketi takmıştı sonuna kadar sıktı rehbere göre ama braket olmasa belki işlemci vs pinler gg olmuştu sistemi açtı ve sorunsuz çalıştı iyi ki. Yukarıdaki video da sonuna kadar çok sıkmadılar ama fark ettiysen 10-15 tur döner yoksa o vida daha :)
Hangi video hocam? Biz de izleyelim biraz. :D

Hangi video hocam? Biz de izleyelim biraz. :D

Yanlış hatırlamıyorsam canlı yayındı hatta onu da tekrarını kaldırmışlar şimdi baktım da ne yazık ki, ben biraz izlemiştim tekrarını atlayarak 10 saat süren yayın yapıp baya yorulmuştu adam.

edit: Aha buldum tamam bu video montajı bile dert rehberin de soğutucunun :D

Son düzenleme:
Yanlış hatırlamıyorsam canlı yayındı hatta onu da tekrarını kaldırmışlar şimdi baktım da ne yazık ki, ben biraz izlemiştim tekrarını atlayarak 10 saat süren yayın yapıp baya yorulmuştu adam.

edit: Aha buldum tamam bu video montajı bile dert rehberin de soğutucunun :D

10 saat ne ya normalde 1-2 saat sürecek iş. 10 saatlik içerik çıkmış bize izleyelim bari. :D