klashain

Üyecik
Cihaz
HP Victus 16
HP Victus 16 laptopumda BIOS'a giriş yapamıyorum. BIOS'a girmeye çalışırken siyah Victus logosunda sol altta da BIOS setup options yazısında takılı kalıyor. Baştan kurdum BIOS'u, Win+B gibi kombinasyonları denedim, cihazın gücünü boşalttım, bataryayı sökerek de boşalttım, işe yaramadı. Ne yaptıysam yapayım her seferinde bu ekranda takılı kaldı. Ne yapmam gerekiyor BIOS'u açabilmek için? (not: BIOS sürümü şu an en güncel sürümde.)

HP Victus 16 laptopumda BIOS'a giriş yapamıyorum. BIOS'a girmeye çalışırken siyah Victus logosunda sol altta da BIOS setup options yazısında takılı kalıyor. Baştan kurdum BIOS'u, Win+b gibi kombinasyonları denedim, cihazın gücünü boşalttım, bataryayı sökerek de boşalttım, işe yaramadı. Ne yaptıysam yapayım her seferinde bu ekranda takılı kaldı. Ne yapmam gerekiyor BIOS'u açabilmek için? (not: BIOS sürümü şu an en güncel sürümde.)

Acaba hızlı başlat açık kalmış olabilir mi?

Denetim Masası-güç seçenekleri-güç düğmelerinin ne yapacaklarını seçin-şu anda kullanılamayan ayarları değiştirin- hızlı başlatmayı kapatın- değişiklikleri kaydedin ve tekrar deneyin.

Başka bir SSD ile denedim ancak aynı sorun devam ediyor şu an yeni bir şey keşfettim CMOS sıfırlayınca Win+v ile 1 kez giriyor Windows'u başlatıp tekrar girmeye çalıştığımda yine donuyor.

Basit bir soru soracağım. BIOS girerken kendi laptop klavyesinden mi tuşa basıyorsunuz yoksa harici klavye takarak mı?

Ayarlar'ı açın,
Sistem Kurtarma'ya gidin,
Gelişmiş başlangıç başlığı altındaki şimdi yeniden başlat'a tıklayın,
Mavi ekranda sırasıyla:
-Sorun giderme.
-Gelişmiş seçenekler.
-UEFI üretici yazılımı ayarları seçeneğini seçin.

Bu ayar zorla BIOS'a yönlendirir. Bu şekilde de girmiyorsa BIOS çipi veya anakart arızalanmış olabilir.

Basit bir soru soracağım. BIOS girerken kendi laptop klavyesinden mi tuşa basıyorsunuz yoksa harici klavye takarak mı?

Ayarlar'ı açın,
Sistem Kurtarma'ya gidin,
Gelişmiş başlangıç başlığı altındaki şimdi yeniden başlat'a tıklayın,
Mavi ekranda sırasıyla:
-Sorun giderme.
-Gelişmiş seçenekler.
-UEFI üretici yazılımı ayarları seçeneğini seçin.

Bu ayar zorla BIOS'a yönlendirir. Bu şekilde de girmiyorsa BIOS çipi veya anakart arızalanmış olabilir.

Laptopun kendi klavyesiyle deniyorum ve tuşlar çalışıyor Windows+v kombinasyonu şu ekranı çıkartıyor karşıma.

Wawi1_0-1700273721803.webp

Bu ekrandan sonra BIOS'a girebiliyorum ancak BIOS'u kapatıp tekrar Windows'u boot ettikten sonra bilgisayarı kapatıp yeniden BIOS'a girmeye çalıştığımda yeniden donuyor. Bu UEFI'yi de denedim ancak girmedi tek girebilmek için yolum bu CMOS reset o da 1 defaya mahsus.

Laptopun kendi klavyesiyle deniyorum ve tuşlar çalışıyor Windows+v kombinasyonu şu ekranı çıkartıyor karşıma.

Eki Görüntüle 196132

Bu ekrandan sonra BIOS'a girebiliyorum ancak BIOS'u kapatıp tekrar Windows'u boot ettikten sonra bilgisayarı kapatıp yeniden BIOS'a girmeye çalıştığımda yeniden donuyor. Bu UEFI'yi de denedim ancak girmedi tek girebilmek için yolum bu CMOS reset o da 1 defaya mahsus.

CMOS pili bitmiş, arızalı veya anakartla bağlantısının kopmuş olabilir. Kontrol edebilir misiniz?

Sanırım sorunu buldum mousemun kablosuz alıcısı çıkardığım anda giriyor taktığım anda donuyor BIOS bunu neden yapar?

Bu hata, yukarıda belirttiğim gibi, CMOS pilinin bitmiş veya arızalı olduğunu gösterir. CMOS pili değiştirmeniz zorunlu.

USB aygıtını farklı bir aygıt olarak tanımlıyor olabilir. Mouse alıcısını çıkartıp BIOS giriyorsa gerekli ayarlamaları yapın. Fare alıcısını bilgisayar açacağınız zaman sökün Windows ekranı geldiğinde takın olmazsa. Yapa yapa alışkanlık haline gelir zaten.